Megnyílt a Kalózhajós játszótér Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2018. június 05. kedd, 15:20

TBE 0844Befejeződtek a Kalózhajós játszótér átalakítási munkálatai, ismét birtokba vehetik a gyerekek a megújult parkot. A korszerűsítések nyomán új és látványos elemekkel bővült a terület.

A megújult játszótér június 5-ei átadásán Borbély Lénárd polgármester kiemelte: a Kalózhajós játszótér 2016-ban nyitotta meg kapuit, és Csepel egyik legsikeresebb, legtöbbet látogatott játszótere lett. Így nem véletlen, hogy a park két év után felújításra, bővítésre szorult.  A korszerűsítés során helyet kapott a parkban egy mozgássérülteket is kiszolgáló mosdóhelyiség, modernizálták az öntözőrendszert, kicserélték a teljes terület gyepszőnyegét és rengeteg új játék is várja a gyerekeket. Borbély Lénárd köszönetet mondott a Csepeli Városgazda Zrt-nek és az ötletgazda, Sárosi Tibornak is, hogy a kerület és Budapest számára egy ilyen szép és egyedülálló, játszóteret biztosítottak.

A beruházás révén számos új játékeszközzel bővült a park. Felújították a kalózhajót, felépült egy 5 méter magas kalózvár, melynek tornyaiból egyenes és spirál csőcsúszdákon érkezhetnek le a gyerekek.  Megelevenedik a tenger állatvilága, a homokozóban delfin és csikóhal alakú rugós játékokat helyeztek el, de új elem a polipos homokozó és a másfél méter magas pókhálós kötél mászóka is. A parkban helyet kapott még egy új baba-mama hinta és két új fészekhinta is. A játszótérre öt csepeli intézményből (a Bóbita, a Füstifecskék,a Kádár Katalin, a Szúnyog és a Tátika Tagóvodából) érkeztek az első látogatók, akik nagy örömmel és lelkesedéssel próbálták ki az új játékokat.

Teljes galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Utoljára frissítve: 2018. június 05. kedd, 15:37

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail