Folytatják a fejlesztéseket: utak, parkolók, közösségi terek Kiemelt

Kategória: Fejlesztések szerda, 16 máj. 2018 15:18

IMG 3290A csepeli önkormányzat beruházásai, a kerület tereinek, intézményeinek megszépítése, felújítása ebben az évben is folytatódik. Képes összefoglalónkban az elkészült és a hamarosan induló munkákról számolunk be.

Felújítják a Popiełuszko utcát

„Az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatán 49 529 976 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.Ezt az összeget, valamint ugyanennyi önrészt fordítunk a Popiełuszkó utca felújítására” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester. Az útfelújítás során felbontják a részlegesen tönkrement teherbíró és aszfaltrétegeket, kétoldali szegélyeket. A rétegek felújítását követően szintbe kerülnek a csapadékvíz- és egyéb közművezetékek aknái, illetve fedlapjai. Végül újraaszfaltozzák az utat.

 

Vadonatúj parkoló

A Völgy utca 7–9. számú társasház mögötti területen új parkoló épült 14 jármű számára. A parkolóhoz kapcsolódó járda felújítása, a csapadékvíz-elvezetés, valamint a terület közvetlen környezetének a tereprendezése is megtörtént. Kőrist, berkenyét, babért, gyöngyvesszőt ültettek, s a fűmagvetés is megtörtént.

 

Hamarosan elkezdődik a Rákóczi Kert teljes átalakulása

Lassan elkezdődik a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház teljes területének felújítása. Az épület külseje is megújul, és a kerti rész teljes átalakításon megykeresztül. Öntözőrendszert alakítanak ki, színvonalas játszóteret épül, büfé is nyílik az odalátogatóknak. „A lakók nyugalma érdekében nagy rendezvények továbbra sem lesznek a területen. A kertváros csendes környezetét mindenképpen megóvjuk és megőrizzük. És mivel a családok kiemelten fontosak az önkormányzatunk számára, ezért ezt a civil és közösségi házat átalakítjuk a „Családok Házává” – olvasható a polgármester Facebook-bejegyzésében.

 

Levél az olvasótól

Az elmúlt időszakban számos levél érkezett az olvasóktól szerkesztőségünkhöz. A csepelieket érdeklő témában íródott levél közül egyet most változtatás nélkül közlünk. (A levelet eljuttattuk az önkormányzatnak.)

Tisztelt Szerkesztőség! Férjemmel és két kisfiammal születésünk óta Csepelen élünk, jelenleg Csillagtelepen. Harmadik babánkat várjuk. Csendes a környék, és hamarosan fel lesz újítva. A kerület is szépül, sokat fejlődött az elmúlt években. Szeretünk itt élni. De a lakást kinőttük, és ha megszületik a gyerek, nem fogunk elférni.

Örülünk a CSOK néven bevezetett támogatásnak: ilyen nagy kedvezmény még nem volt. A 10 millió forint támogatást mi is szeretnénk felvenni. Ez is hozzájárult, hogy bevállaljuk a harmadik gyereket.

Folyamatosan nézzük a lakásokat, ám a régi építésűekre 10 milliót nem lehet felvenni. Csak újakra. Ahhoz nincs pénzünk, hogy családi házban gondolkodjunk, amikből itt is sok épül. Nem szeretnénk Csepelről elköltözni. Ezért jó lenne, ha Csepelen is épülnének olyan új társasházak, amelyekre a támogatás felvehető, és a kevésbé tehetős családok is jól járnak. Ferencvárosban vagy Újbudán van ilyen építkezésekre példa.

Mit lehet tenni azért, hogy a családi házak mellett épüljenek új társasházak?

M.V.

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 máj. 2018 15:45

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail