Facsemetéket ültetnek az elöregedett nyárfák helyére

Kategória: Fejlesztések csütörtök, 03 máj. 2018 08:35

nyarfa2017 őszén testületi döntés született róla, hogy a kerületben lévő elöregedett nyárfákat kivágják, helyükre fiatal facsemetéket ültessenek. A kerületben nagyjából egyszerre ültetett nyárfák kivágása mostanra időszerű is lett, mivel a nyárfa puhafának számít, ami azt jelenti, hogy gyorsan nő, de gyorsan is öregszik. Az öreg fák ágai könnyen letörhetnek, törzsük elkorhad és balesetveszélyessé válhat, illetve a tavasszal meginduló virágzásuk is nagy „szemeteléssel” jár, melyre sok panasz érkezik a lakosság részéről.

 

A Csepeli Városgazda munkatársai már megkezdték a munkálatokat, eddig összesen 19 öreg fát vágtak ki. A kivágott nyárfák környezetében az őszi és tavaszi faültetések alkalmával 132 db új facsemetét ültettek, szükség esetén kicserélték a talajt is. A városi körülményeket figyelembe véve jellemzően szil-, hárs-, kőris-, gömbakác-, gömbkőris-, gömbhárs-, galagonya-, díszalma- és díszkörtefákat telepítenek a kerületben.

A kivágott fákat a megszokott módon tüzelőként osszák szét a rászorulók között.

A frissen ültetett csemeték mellett Budapesten összesen tízezer új fát ültetnek, melyből Csepel is kiveszi a részét, ezen felül a csepeli önkormányzat 2020-ig kétezer új fa ültetését tűzte ki célul, melyből hétszázat már el is ültettek.

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 máj. 2018 08:45

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail