Ingyen épül a csepelieknek a többfunkciós sportcsarnok

Kategória: Fejlesztések 2017. május 27., szombat 12:31

birkozoHosszú és heves vita után fogadta el a csepeli önkormányzat képviselő testülete 2017. május 25-én azt a javaslatot, hogy a csepeli Kis-Duna partra tervezett multifunkciós sportlétesítményt 100 millió forint hozzáadása nélkül építsék meg. Így már nem kerül csepeli közpénzbe, mégis milliárdos értékkel gazdagodik a kerület.

Az ok, hogy a tervet eddig támogató ellenzéknek már ingyen sem kell a fejlesztés, mindössze egy név. Németh Szilárd neve. Korábban az ellenzék a csepeli útépítésekre kapott 500 millió forintos támogatás ellen szavazott hasonlóan. Attól félnek, hogy a kerület fejlődése csökkentheti a támogatottságukat.

Miután a Kis-Duna partra 2010 előtt beépítést, lakóparkot és hatszintes épületeket terveztek, az új önkormányzati vezetés a part visszavételét, megóvását, pihenő és sportcélú hasznosítását ígérte. Ennek megfelelően szépült meg évről évre az elmúlt hét évben a parti sétány, a Daru domb, épültek fitnesz parkok, biciklis tereppálya, új játszóterek, vette vissza a kerület a lakóparknak kiprivatizált Napközis Tábort és újult meg az Ifjúsági Tábor.

Ide, az Ifjúsági Tábor dupla betonpályájára tervezve támogatták az önkormányzat kormánypárti és ellenzéki képviselői azt a környezetbe illő, többfunkciós birkózócsarnokot, amely alkalmas lesz önkormányzati rendezvények megtartására is. A felhasználásra kerülő területet a május 25-i testületi ülésen tárgyalt javaslat szerint az önkormányzat pénzért, a piaci árnál 2 millió forinttal magasabb összegért, 35 millió forintért adja használatba a sportlétesítmény részére. Vagyis nem az önkormányzat fizet 100 millió forintot az egyébként kétmilliárd forintos modern sportlétesítmény megvalósulásra, hanem még 35 millió forint bevétele is lesz abból.

Mindez kiverte a biztosítékot az ellenzéknél, leginkább az MSZP-s Takács Krisztiánnál. A politikus először azt kifogásolta, hogy miért nem adja el a kerület a telket a használatba adás helyett. Értékesítés esetében ugyanis az MSZP-s politikus szerint több pénzt lehetne elkérni. Bár korábban az ellenzék – Takács Krisztián is – támogatta, hogy a kerület 100 millió forinttal járuljon hozzá az építkezéshez, most abból is baj, lett, hogy nem kell pénzt beleadni. A politikus emelt hangon kelt ki a fejlesztés ellen. Indoklása szerint ugyanis Németh Szilárd a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként, a szövetség által létrehozott alapítványi formában építené meg a csarnokot. Ez Takács szerint lopás. A beszéde közben nyitott szájjal rágózó politikus senkit nem volt hajlandó meghallgatni, és a végén már olyan hangosan beszélt, hogy a polgármester kérte önmérsékletre.

Süle László, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Borbély Lénárd polgármester többször is kifejtették, hogy a testület elé került javaslat a kerület számára sokkal kedvezőbb, mint az ellenzék által is támogatott korábbi tervek. A Magyar Birkózó Akadémia számára megépülő létesítmény szépen beilleszkedik majd a hasonló, sportcélú part menti intézmények sorába. Az önkormányzati rendezvényeknek és a csepeli polgároknak is új rendezvény-tartási és sportolási lehetőségeket teremt, miközben a Csepelen rendkívül erős birkózó szellemet is erősíti majd – fejtették ki.

 

Csepel.hu

Képünk illusztráció, forrás: m4sport.hu

Utoljára frissítve: 2017. május 27., szombat 13:53

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail