letoltesAz új önkormányzat megalakulása, 2010 óta korábban soha nem tapasztalt mértékben, összesen 79 utcában végeztek út- és járdaépítést, illetve újították fel a burkolatot Csepelen. Az útfelújítások üteme különösen az utóbbi években gyorsult fel, s a tervek szerint a lendület gyorsulni fog a közeljövőben. A következő esztendőkben még több pénzt, évente 2,5 milliárd forintot szánnak útépítésekre. Az utcák kiválasztásáról - Borbély Lénárd polgármester javaslata alapján - a képviselő-testület dönt és határozza meg a tennivalókat. Elsőbbséget élveznek a veszélyeztetett területek és az ellátatlan közintézmények.

DSC 4032 resizeMűfüves futballpályát adtak át a Vermes Miklós Általános Iskolában október 10-én. Borbély Lénárd polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a sport támogatása része a csepeli önkormányzat által 2015-ben meghirdetett Csepeli Gyermeksziget Programnak.

Műfüves focipálya a Kölcsey iskolában

2017. október 07., szombat 16:36

TBE 7283Műfüves focipályát adtak át a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában október 7-én. Borbély Lénárd polgármester az ünnepi ceremónián közölte, hogy szeretnék, ha minél több sportoló, egészséges gyerek lenne. A 20 méter széles és 40 méter hosszú műfüves pálya megépítése 27 millió forintba került. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 19 millió forinttal támogatta a beruházást, a csepeli önkormányzat pedig 8 millióval járult hozzá az építkezéshez. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató, Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke és Málek István, az iskola intézményvezetője.

Hamarosan átadják a megújult tüdőgondozót

2017. október 06., péntek 10:16

DSC 3006A tervezett felújítási munkálatok háromnegyedét sikerült eddig elvégezni a csepeli tüdőgondozó épületében, ahol vadonatúj berendezések lesznek. A felújítást végző önkormányzati cég, a Csepeli Városgazda közreműködésével az ötvenéves épület összes helyisége megújul. A tüdőgondozó teljes körű rendbetételét Borbély Lénárd polgármester választási programja is tartalmazta. A tüdőszűrő augusztus 21-től már az új helyén, a kerületi rendelőintézetben, az elérhető legmodernebb berendezéssel működik tovább.

Átadták az ÁMK felújított tornacsarnokát

2017. szeptember 30., szombat 15:05

TBE 6222Átadták a Nagy Imre Általános Művelődési Központ (ÁMK) felújított tornacsarnokát szeptember 29-én. A beruházás 153 millió forintba került, melyből 107 millió a vissza nem térintendő TAO támogatás, 46 millió forintot pedig a csepeli önkormányzat biztosította a Csepel Diáksport Egyesület részére. A felújítási munkákat három és fél hónap alatt végezték el. Borbély Lénárd polgármester a sportolás örömének és a gyermekek jövőjének fontosságát emelte ki. Németh Szilárd levelében azt írta, hogy az ÁMK-ban a nevelés és az oktatás mellett magas színvonalú szabadidős és sportélet is zajlik. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Kontúr Pál és Laurencz László, Csepel díszpolgárai, valamint Tóth János tankerületi igazgató.

rsd42017. augusztus 18-án, pénteken 10 órakor adták át a munkaterületet, várhatóan hétfőn kezdődnek meg a munkálatok. Az 525 méteres szakaszon mintegy 21 lámpát helyeznek ki a sétány északi végéig. A terület környékén kérjük fokozottan óvatosan közlekedjenek, a munkálatokat várhatóan szeptember végén, október elején fejezik be. 

Mi folyik itt Csepelen?

2017. július 27., csütörtök 11:02

GMA 2090Százmilliós beruházások valósulnak meg az elkövetkezendő hetekben Csepelen. Az útépítésekkel, bölcsőde-és óvodafelújításokkal, a Daru-domb és az ÁMK rendbetételével évtizedes ígéretek végére tesz pontot a kerület vezetése.

Csepelen csak 2011-ben kezdődtek meg, de azóta folyamatosan zajlanak azok a fejlesztések, amelyek a teljes körű csatornázást, az utak aszfaltozását és az esővíz elvezetést is tartalmazták. Szintén akkor kezdődött a rendszerváltás után lepusztult parkok, közterületek rendbetétele, amit Borbély Lénárd polgármesteri programja az óvoda udvarok felújításával egészített ki. Új sportpályák épülnek a fiataloknak, fitnesz-parkok az idősebbeknek, tervezik a még megmaradt földutak aszfaltozását.

korcimerBudapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Képviselő-testülete 251/2017. (VI.28.) Kt. határozata alapján döntött, hogy nyílt versenyeztetési eljárás keretében értékesíti a Budapest XXI. kerület, Szent István út és Toboz utca közti ingatlant (hrsz.:205923/1) a királyerdei lakosság bevásárlási lehetőségeit nagyban javító kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés megvalósítása érdekében.

IMG 1853A Csepel Diáksport Egyesülettel közös beruházás részben Csepel Önkormányzatának saját forrásából, részben a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázatának 104 millió forintos támogatásával valósul meg. A kivitelezés 2017. június 12-én kezdődött, a munkák befejezésének tervezett időpontja 2017. szeptember 29.

TBE 7330Másfél évvel az alapkőletétel után átadták a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Csepelen működő Metrans Konténer Kft-nek a telephelyét a Salak utcában június 14-én.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail