VTF 6666Bokrétaünnepet tartottak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épülő csepeli sportcsarnokánál, amely kilenc hónappal az alapkő letétele után elérte az épületszerkezet legmagasabb pontját.

0867Négy önkormányzat – Csepel, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Soroksár – példaértékű összefogásának köszönhetően új műszerekkel, orvosi és ápolási eszközökkel javult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet betegellátása. A 70 millió forint értékű támogatást a Kardiológiai Osztály és a Sürgősségi Betegellátó Osztály betegeinek színvonalasabb és biztonságosabb diagnosztizálására fordítják. Az egészségügyi fejlesztéshez a csepeli önkormányzat Borbély Lénárd polgármester javaslatára 20 millió forinttal járult hozzá.

NevtelenA Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében folytatódik a fővárosi csatornahálózat bővítésének munkálatai a 21. kerületben, melyről korábban közöltünk tájékoztatást.

A beruházás Európai Uniós támogatásból, Budapest Főváros Önkormányzata beruházásában valósul meg.

korcimerBudapest ma egy folyamatosan épülő város, amely legsikeresebb korszakának küszöbén áll. Óriási lehetőségek vannak a város előtt, amihez minden gazdasági-politikai feltétel adott. Egy új millennium következhet be, a XIX. század végénél is sikeresebb időszak. Budapest gyarapodó, erősödő, a világ nagyvárosai között egyre rangosabb, és kulturális, gazdasági értelemben mind vonzóbb várossá válhat a következő években.

Útfelújítás a Petróleum utcában

péntek, 09 november 2018 13:05

image001Kedves csepeliek!

Budapest Közút Zrt. megbízásából a JÓ-ÉP Kft. a Petróleum utcában található középsziget átépítését végzi. A Weiss Manfréd út-Petróleum utca csomópont szegélyét a kamionok teljesen tönkrették. A járművek felhajtása veszélyezteti a gyalogosokat és a kerékpárosokat, így a forgalombiztonság növelése érdekében a középszigetet átépítésére kerül sor.

GMA 5163Az elmúlt két hónapban átalakították és újjávarázsolták a Csalitos utcai óvoda tornaszobáját, amelyet megtekintett Morovik Attila alpolgármester, Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője és Metz Tímea, a csepeli önkormányzat ágazatvezetője október 11-én. A vendégeket Bangó Anikó, a Csalitos utcai intézmény tagóvoda vezetője fogadta. Az óvodás gyerekek rövid műsorral köszöntötték a látogatókat.

Fejlesztési terveken módosít a kerület

szerda, 10 október 2018 14:52

dagi csardaBruttó 470 millió forintra becsüli a tervezői értékbecslés a Daru domb melletti Dagi étterem felújítását és közvetlen környezetének kialakítását, ami az építőipari áremelkedés miatt tovább növekedhetne. Ezért a kerület vezetése úgy döntött,hogy az épületet inkább elbontják. A dombnál nyilvános toalett épül, a fennmaradó pénzt pedig útépítésre fordítják. Ábel Attila alpolgármester fejtette ki, miért módosulnak a fejlesztési tervek.

TBE 1745Október 4-től korszerűsített és bővített Betegfelvételi Központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb regisztráció és rövidebb várakozási idő várható 21. századi körülmények között. A korszerűsítés a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból valósult meg.

letoltesA csepeli járóbeteg-szakellátók fejlesztésére 1,9 milliárd forint jut az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - jelentette be Csepel polgármestere keddi sajtótájékoztatóján. Borbély Lénárd hozzátette: az EBP-re jutó fejlesztési kerethez az önkormányzat 190 millió forinttal járul hozzá.

Folytatódnak az óvodafelújítások

csütörtök, 20 szeptember 2018 09:32

oviA Csepeli Gyermeksziget program ismét egy újabb szakaszához érkezett: a kerületben lévő négy óvoda és bölcsőde felújítása mellett egy általános iskola is megújul 2018 végéig. Felújítják a Tipegő bölcsődét, a Népművészeti Kézműves és Német Nemzetiségi Óvodát, a Napsugár Óvodát, a Szivárvány Óvodát, a Mesevár Óvodát és a Nagy Imre Általános Iskolát.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail