Popieluszko utca: kezdődik a felújítás

csütörtök, 13 június 2019 14:30

popiA nyári szünet első napján, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása. A beruházások ideje alatt félpályás útlezárásra és egyirányúsításra lehet számítani a Vágóhíd utca felől az Árpád utca irányába, tehát a belváros felé.

tejutTervegyeztető lakossági fórumra várták június 1-jén a Tejút utca melletti park környékének lakóit. A Főkert Zrt. szabadidős zöldfelület terveit készítette el erre a területre, erről mondhatták el véleményüket a környékbeliek. Az egész napos rendezvényre a tervezett beruházás helyszínén, a Rákóczi u. – Tejút u. – Rakéta u. által határolt parkban került sor.

strand kepoAzon dolgozom, hogy mielőbb elkészüljön a strand, és teljes egészében használhassa mindenki – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a csepeli fürdő későbbi nyitásának okairól, a napközis tábor területén zajló milliárdos beruházásokról és a Királyerdei Művelődési Ház szomszédságában tervezett boltról is beszélt lapunknak.

Folyamatosak a kerületi fejlesztések

péntek, 31 máj. 2019 12:23

brenner

 

Csepel több helyszínén is folynak munkák.

GMA 6562Megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Rákóczi Kert -- A Családok Parkja, aminek következménye a rengeteg parkoló autó. A parkolási gondok enyhítése végett javaslattal állt elő az önkormányzat azon a lakossági fórumon, amelyet a helyszínen rendeztek meg május 28-án. Borbély Lénárd polgármester indítványozta, hogy a Rákóczi Kert bal oldalán, vagyis a Széchenyi István és a József Attila út közötti szakaszon mintegy 60-66 férőhelyes, halszálkásan kialakított parkolót hozzanak létre. A fórumon résztvevő lakók egyetértettek az ötlettel. Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője pedig jelezte, hogy továbbra is kérik a lakók véleményét.

 

Iskolabejárások

hétfő, 27 máj. 2019 14:05

iskolabejFolytatódnak az iskolabejárások. Borbély Lénárd polgármester és munkatársai az elmúlt napokban három intézményt kerestek fel.

Közös faültetés a Kis-Duna partján

csütörtök, 25 április 2019 14:41

TBE 6664A Föld Napja alkalmából fákat adományozott öt, távhőszolgáltatásban érintett kerületeknek, köztük Csepelnek is a FŐTÁV Zrt. A 14 darab éger valamint galagonya fát a Hollandi úton, a Kis-Duna partján ültették el. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Balogh Róbert a FŐTÁV Zrt. termékfejlesztési főosztályvezetője is.

Megújul Csillagtelep központi parkja

szerda, 24 április 2019 13:54

IMG 2302A Csepel Városgazda Nonprofit Zrt. közreműködésével hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. Információink szerint a közel 20 ezer négyzetméternyi területen nemcsak a közterületet varázsolják újjá, hanem a parkban található középületek – Radnóti Miklós Művelődési Ház, szakorvosi rendelő – homlokzatain is történnek kisebb felújítások.

56232283 2581665281847047 5868313296557309952 nA csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Ennek jele, hogy közel 10 ezer fával gyarapodott a faállomány a kerületben 2011 óta. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében ugyanakkor 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni - a legtöbbet a fővárosi kerületek közül.

TBE 1861Kamerarendszer kiépítésének pályázatáról rendeztek tájékoztató fórumot a polgármesteri hivatal épületében március 29-én. Ennek lényege, hogy azok a csepeli társasházak vagy lakásszövetkezetek, amelyek több mint négy lakással rendelkeznek, kamerarendszer kiépítésére pályázhatnak kedvezményesen a Csepeli Városfejlesztési Kft.-nél. A csepeli önkormányzat 80 százalékos önrésszel támogatja a beruházást, amennyiben az érintett lakók vállalják a maradék 20 százalék kifizetését. A fórumon a társasházak képviselői egyöntetűen kedvezően fogadták a lehetőséget. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója és Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitány.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail