Közös faültetés a Kis-Duna partján

csütörtök, 25 április 2019 14:41

TBE 6664A Föld Napja alkalmából fákat adományozott öt, távhőszolgáltatásban érintett kerületeknek, köztük Csepelnek is a FŐTÁV Zrt. A 14 darab éger valamint galagonya fát a Hollandi úton, a Kis-Duna partján ültették el. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Balogh Róbert a FŐTÁV Zrt. termékfejlesztési főosztályvezetője is.

Megújul Csillagtelep központi parkja

szerda, 24 április 2019 13:54

IMG 2302A Csepel Városgazda Nonprofit Zrt. közreműködésével hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. Információink szerint a közel 20 ezer négyzetméternyi területen nemcsak a közterületet varázsolják újjá, hanem a parkban található középületek – Radnóti Miklós Művelődési Ház, szakorvosi rendelő – homlokzatain is történnek kisebb felújítások.

56232283 2581665281847047 5868313296557309952 nA csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Ennek jele, hogy közel 10 ezer fával gyarapodott a faállomány a kerületben 2011 óta. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében ugyanakkor 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni - a legtöbbet a fővárosi kerületek közül.

TBE 1861Kamerarendszer kiépítésének pályázatáról rendeztek tájékoztató fórumot a polgármesteri hivatal épületében március 29-én. Ennek lényege, hogy azok a csepeli társasházak vagy lakásszövetkezetek, amelyek több mint négy lakással rendelkeznek, kamerarendszer kiépítésére pályázhatnak kedvezményesen a Csepeli Városfejlesztési Kft.-nél. A csepeli önkormányzat 80 százalékos önrésszel támogatja a beruházást, amennyiben az érintett lakók vállalják a maradék 20 százalék kifizetését. A fórumon a társasházak képviselői egyöntetűen kedvezően fogadták a lehetőséget. Az eseményen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója és Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitány.

buszvaroMárcius elején tárgyalta a csepeli Tervtanács az új BKV-pályaudvar terveit, miszerint a Szent Imre téri autóbusz- pályaudvart – Borbély Lénárd javaslatára – áthelyezik a Volán-buszok Vermes Miklós utcai végállomásához. A beruházásról Gyulai István főépítészt kérdeztük.

Megújulnak a csepeli iskolák

péntek, 29 március 2019 11:46

bl eotvosAhogy előző számunkban már beszámoltunk róla, elkezdődött a csepeli iskolák bejárása és felmérése. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében – az összes óvoda és bölcsőde kertfelújítása után – 2020-tól az iskolák épületének rendbetételét, az udvaros megszépítését kezdi el az önkormányzat. Borbély Lénárd polgármester munkatársaival már járt a Szárcsa, az Eötvös, a Mátyás, az Arany János és a Kölcsey általános iskolákban.

GMA 2090 1A csepeli önkormányzat folytatja kiemelt beruházási projektjét, az út-, járda- és csapadékcsatorna-építést a kerületben. A Királyerdő úton már javában folynak a munkálatok a Hollandi út és a Szentmiklósi út között. Hamarosan a Repkény utca és Medve utca egy szakaszát is megépítik. A csepeli önkormányzat megbízásából a beruházás bonyolítója a Csepeli Városfejlesztési Kft., a kivitelező cég a Gerulus Kft. A projekt részleteiről Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója számolt be lakossági fórumon a Királyerdei Művelődési Házban. Az eseményen részt vett és válaszolt a lakók kérdéseire Bercsik Károly és Zupkó János is, akik az érintett területek egyéni képviselői.

GMA 6008Átadták a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felújított udvarát, valamint az intézményi tömbben működő Mesevár Tagóvoda és Tipegő Bölcsőde játszóudvarát. A korszerűsítések nyomán 21. századi színvonalon sportolhatnak, játszhatnak a gyerekek. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetői, valamint a Diáksport Szövetség vezetői.

GMA 4037Kormányzati támogatással útépítési program indul Budapesten, így hamarosan szilárd útburkolatot kap több csepeli földút is. 

52941710 2527595220587387 1191011830093316096 nMár javában tart a Csepeli Strand felújításának második üteme. A régi bejáratot és a háromszög alakú öltözőket lebontják. Utána kezdik az új öltözők és a fogadóépület megépítését. A munkálatokat várhatóan május végén fejezik be. A korábbi években áprilisban volt zárva a strand a nyári üzemelésre való átállás miatt, most emiatt májusban lesz a leállás. Az új főépület átadásáig a büfénél lesz a bejárat.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail