uj hidEredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében péntek délután tartott eseményen. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb.

kozvilagitas ejjelBorbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán tavaly év végén született döntés arról, hogy újabb tizenegy helyszínen építik ki a közvilágítást a kerületben, vagy bővítik a meglévő rendszert.

Hamarosan megújul az Iskola téri KRESZ-park

A csepeli önkormányzat az elmúlt évben számos komoly beruházást valósított meg. A fejlesztések keretében utakat tettek rendbe, bölcsőde- és óvodaudvarokat újítottak fel, megújult a Daru-domb környezete is. Az idei évtől folytatódnak a beruházások: újraindul többek között a csatornaépítés, futópályákkal bővülnek a sportolási lehetőségek, megszépül a Rákóczi Kert, a Napközis Tábor. E sorba illeszkedik az Iskola téri KRESZ-park felújítása.

 

05A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány ötmilliárd forintot biztosít az intézmény teljes körű külső-belső felújítására. A tervek szerint kápolna és uszoda is lesz a diákoknak, jelenleg közel hétszázan járnak a gimnáziumba. A leendő épület elkészültével mintegy kilencszázan tanulhatnak majd a legkorszerűbb körülmények között.

GMA 6783Átadták a rekordidő alatt felújított Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát március 26-án. A munkálatokat január 15-én kezdték, a beruházás 125 millió forint kormányzati támogatással készült el. A betegeket mostantól 21. századi színvonalon fogadhatják. Az átadási ünnepségen megjelent Németh Szilárd és Kucsák László országgyűlési képviselő, Cserháti Péter miniszteri biztos, Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója, valamint az intézmény ellátási körzetéhez tartozó települések polgármesterei.

 DSC4840Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem. A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

Folytatódik a csatornaépítés Csepelen

2018. március 14., szerda 11:21

CsatornaA munkálatok a tervek szerint a kerületben idén májusban kezdődnek és jövő tavasszal fejeződnek be. A kivitelezést végző STRABAG fényképes igazolvánnyal ellátott munkatársai az építkezés előtt személyesen keresik fel a háztulajdonosokat. Az egyeztetés célja, hogy a bekötőcsatorna a megfelelő nyomvonalon épüljön. Amennyiben nem találják otthon a tulajdonost, a cég munkatársa egyeztetés céljából meghagyja az elérhetőségét. Az érintett utcák a Mogyorós utca, Szabadkai utca, Ív utca, Kolozsvári utca, a Halásztelek utca, Báthory utca és az Ady Endre út. Csak ez utóbbiban összesen 24 házi bekötővezetéket építenek.

Tavasszal folytatódnak a felújítások

2018. március 07., szerda 13:48

felujitasBár a tavasz téli hideggel, hóval köszöntött be, nem kell már sokat várni a jó időre. Csepelen egyre több azoknak a megújult területeknek a száma, ahová szívesen látogatnak el a kerület lakói. Tavasszal folytatódnak, illetve ismét elkezdődnek a felújítások: 2018-ban is tovább szépül a kerület.

4,5 milliárdos útépítési program indul

2018. február 01., csütörtök 14:01

aszfaltozasA januári képviselő-testületi ülésen a képviselők többek között egy nagyszabású, ötéves útfejlesztési koncepcióról döntöttek. Az újabb négy és félmilliárdos projekttel 12 kilométernyi új úthálózat épül Csepelen.

TBE 7699Közel százmillió forintból újul meg két háziorvosi rendelő Csepelen - jelentette be Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő január 19-i közös sajtótájékoztatójukon. A fejlesztés keretében elsőként a Csikó sétányon és a Táncsics Mihály utcában lévő háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő energetikai korszerűsítésére kerül sor.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail