Megnyílt a 3 dimenzió kiállítás a Csepel Galériában

Kategória: Események 2017. március 03. péntek, 12:30

TBE 6412Kozsuharov Ognjan szobrászművész és felesége, Kneisz Eszter kárpitművész, valamint lányuk, Kozsuharov Zsuzsanna digitális látványtervező és animációs művész munkái láthatók március 2-tól a Csepel Galériában. A házaspár unokájának egyik képét is megtekinthetik az érdeklődők a 3 dimenzió című kiállításon, amelyet Feledy Balázs művészeti író nyitott meg.

 

A családi kiállításon a magyar és bolgár kultúra találkozik. A magyarországi bolgár képző- és iparművészek alkotó munkájukkal hozzájárulnak mindkét nemzeti kultúra gazdagodásához – mondta el beszédében a művészeti író.

Ognjan a klasszikus formaábrázolást kedveli, ötvösművészettel és grafikai tervezéssel is foglalkozik. Számos hazai műemlék épület rekonstruált felújításában és szobrászati restaurálásában vett részt. Szobrászművészként figurális körplasztikákat és domborműveket alkot, néhányuk látható a tárlaton.

Eszter kárpitjai erős festői karaktert hordoznak– fogalmazott megnyitójában Feledy Balázs. Akvarell, pasztell- vagy olajtechnikával készült képeinek témája a természet.

A megnyitó után Zsuzsanna animációs kisfilmjeit tekintették meg az érdeklődők.

A kiállítás március 24-ig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (Csete Balázs u. 15., tel.: 278-0711).

 

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Utoljára frissítve: 2017. március 03. péntek, 12:35