Cipősdoboz ajándékkal szebb a karácsony

Kategória: Események 2022. december 19. hétfő, 13:35

anyaotthon 2022 12

Aranyvasárnap kora délután megérkeztek a Családok Átmeneti Otthona gyermekeihez is a különféle játékokkal, mesekönyvekkel, édességgel és ruhákkal teli cipősdobozok a Segítség Köve Alapítvány jóvoltából.

Segítségnyújtó adományozásukhoz a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az önkormányzat, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester személyesen látogatott el az anyaotthon kis lakóinak karácsonyi ünnepségére. Az alapítvány ifjúsági zenekarának tagjai zenés műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.

 

Weig-Kiss Erika intézményvezető köszöntő szavai után Csepel polgármester is szólt az ünneplőkhöz. Örömét fejezte ki, hogy a városvezetés munkatársai által is gyűjtött ajándékokkal megszépíthetik a nehézsorsú gyermekek karácsonyát. Schönek Mártával közösen adták át a kerületi lakosok által szeretettel és törődéssel készített csomagokat. Hatalmas öröm és boldogság ragyogott a kicsik arcán az ajándékok kibontásakor. „Mindenki azt kapta, amit kért személyre szólóan. Ettől egyedi a mi ajándékozásunk, hogy szívesen teljesítjük a gyermekek kérését” – mondta Márta néni.

 

Az alapítvány a felnőttekről is gondoskodott. Az anyukák és az otthonban dolgozó munkatársak illatszercsomagot kaptak ajándékba.

 

Az első cipősdoboz akció 19 éve indult hazánkban a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából. Utána az alapítvány vette át a szervezői munkát. A támogatók évről-évre gondolnak a nehéz körülmények között élő családokra. A felajánlott ajándékok országszerte célba érnek a karácsonyi ünnep közeledtével, illetve elmúltával is.

 

Utoljára frissítve: 2022. december 19. hétfő, 13:45