Jótékonysági filmvetítés rászoruló gyermekeknek

Kategória: Események 2022. december 17. szombat, 10:10

mozi jotekony 2022

Jótékonysági filmvetítésen vettek részt csepeli hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik a Kultik Csepel Moziban december 16-án.

Az üzemeltető Mozikon Kft. hagyományosan idén is megszervezte karitatív akcióját a kerületi szociálisan nehéz helyzetű óvodásoknak és iskolásoknak.

A mozi nevében Szabó Krisztián ügyvezető köszöntötte a közel négyszáz filmnézőt, akik Pil: A neveletlen királylány című francia animációs kalandfilmet tekintették meg. Mindenki egy kosár popcornt és egy üdítőt kapott a másfél órás film mellé.

Borbély Lénárd polgármester videóüzenetben köszöntötte a gyermekeket és egyben megköszönte a mozi felajánlását, hogy karácsony közeledtével az adventi várakozásban lehetővé tette a mozizás élményét. A jelenlévőknek kellemes békés karácsonyt és boldog újévet kívánva köszönt el videójában.

A kerületből a Csalitos, Kádár Katalin, Mesevár, Csodakút tagóvodák gyermekei, valamint az általános iskolák közül az Arany János, Kazinczy Ferenc, Lajtha László, Nagy Imre, Szárcsa, Széchenyi István és a Vermes Miklós intézmények tanulói voltak jelen.

Filmnézésük szervezését Kupi András, a Családsegítő Közösségi Ház óvodai és iskolai szociális segítője pártfogolta.