Elismerések a szociális munka napján

Kategória: Események 2022. november 14. hétfő, 11:32

315242892 591251493008984 3516835413900755316 nA szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én. Ebből az alkalomból polgármesteri kitüntetést kapott többek között Sallai Ildikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője.

 

„Nem számítottam az elismerésre, nagyon örülök neki. Szeretem a szakmámat, 2010 óta dolgozom ezen a területen. Munkatársaimmal együtt az a feladatunk, hogy segítsük a nehéz helyzetbe került embereket. Amikor jelzést kapunk a problémákról, felkeressük az érintett személyt vagy személyeket, a családot. Elsősorban életvezetési tanácsadással, lelki segítségnyújtással támogatjuk a rászorulókat. Jó érzés számomra, amikor a szükséget szenvedő ember képes talpra állni, megbirkózni a mindennapok gondjaival. Ilyen sikereink mindig vannak, s ez erőt ad nekem is.”

 

Polgármesteri kitüntetést kapott továbbá Bagarus Imréné, az Aprók Kertje Bölcsőde kisgyermeknevelője is.

 

„Meglepődtem és meghatódtam, amikor átnyújtották az elismerést. Harminckilenc éve dolgozom bölcsödében. Nem könnyű a munka, de amikor látom a gyerekek mosolyát, és azt az elfogadást és bizalmat, amit felém mutatnak, akkor nagyon jó érzés tölt el. A bölcsődések még nagyon kicsi gyerekek, sok törődést, odafigyelést igényelnek. Tisztába teszem, megetetem őket, megtanítom a kicsiket kanállal, majd önállóan enni, bekötni a cipőjüket, öltözködni. Az a cél, hogy hároméves korukra óvodaérettek legyenek.”

 

Ezen kívül intézményvezetői kitüntetést kapott Kiss Tamás, a fogyatékos nappali ellátás vezetője:

 

„Jólesett, hogy a kitüntetéssel elismerték a munkámat. A Fogyatékos Nappali ellátás a Völgy utca 82. szám alatt működik: reggel fél 7-től délután 17 óráig foglalkozunk az értelmi fogyatékkal élőkkel. Ők felnőtt emberek, akiknek szükségük van a segítségünkre, sokak szülője napközben dolgozik. Különféle programokat állítunk össze számukra: létezik jóga és másféle sportfoglalkozás, szellemi vetélkedő, térképes tájékozódás, de van táncpedagógusunk is, mert szeretnek táncolni. A szeretet, amit ezektől az emberektől kapok, a legjobb érzés. Vallom, hogy úgy bánjak velük, ahogyan én is szeretném, hogy velem bánjanak.”

Utoljára frissítve: 2022. november 14. hétfő, 11:38