Elismerések a szociális munka napján

Kategória: Események 2022. november 13. vasárnap, 20:12

szocialisnap 2022

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársait az ÁMK tornacsarnokában november 11-én.

Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja. A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen részt vett Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális bizottság elnöke, valamint Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője. Az ünnepségen polgármesteri és intézményvezetői kitüntetéseket adtak át.

 

Borbély Lénárd köszönetet mondott a HSZI valamennyi munkatársának az áldozatos munkájáért, mert szociális területen dolgozni jóval több, mint egy átlagos munka: szolgálat a szó legnemesebb értelmében. Ők azok, akik az év minden napján segítik, gondozzák a segítségre szoruló csepeli honfitársainkat, ezért az embert próbáló munkáért és a kitartásért hála illeti őket. 2019 óta válságmenedzselés folyik, mert előbb a koronavírus-járvány, aztán az orosz-ukrán háború és az energiaválság miatt kemény kihívásokkal nézünk szembe. A szomszédunkban dúló háború miatt sokan nálunk kerestek menedéket, ennek következményei pedig a szociális területen érződnek igazán. A csepeli szociális ellátórendszer ugyanakkor jól működik. „Különösen büszke vagyok arra, hogy Csepelen minden egyes dolgozó óriási energiát fektet abba, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a segítségre, támogatásra szorulóknak” – zárta köszöntőjét a polgármester.

 

Nagyné Kovács Tímea szintén megköszönte munkatársai helytállását, akiknek egy kicsit mindenhez kell érteniük: a pszichológiához, orvosláshoz, joghoz és főleg a szociális munkához. „Nehéz időszak áll mögöttünk, de nehéz van előttünk is. Jók vagytok, és büszke vagyok rátok” – mondta az intézményvezető.  

 

Polgármesteri kitüntetést kapott Sallai lldikó, a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítője, Bagarus Imréné, az Aprók Kertje Bölcsőde kisgyermeknevelője és Vargáné Kovásznai Irén, a Cseperedő Bölcsőde csoport nélküli kisgyermeknevelője. Intézményvezetői elismerésben részesült Sándori Zsófia, aki a munkaügy területén dolgozik, Kiss Tamás, a fogyatékos nappali ellátás vezetője, Nedoma Miklós kertész, Bíró-Varga Zita, a család- és gyermekjóléti központ esetmenedzsere, Simon Zsolt, aki az élelmezésért felelős, valamint Hegyes Kinga, a család- és gyermekjóléti központ szociális asszisztense.

 

Az ünnep végén Gömöri András Máté színész énekelt a közönségnek.

 

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2022. november 14. hétfő, 09:59