Megnyílt a Barba Negra

Kategória: Események 2022. október 14. péntek, 08:13

DSC02502A KALEO nevű izlandi rockegyüttes koncertjével megnyílt Csepelen a Barba Negra Red Stage. A főváros egyik legnépszerűbb koncert- és rendezvényhelyszíne a XI-ik kerületből költözött Csepelre.

 

A szórakozóhely még 2018-ban jelentette be, hogy kinőtte a Rákóczi híd budai hídfőjét és új helyszínt keresnek. A költözés elsősorban a koronavírus-járvány miatt tolódott ki, és az, hogy csepeli Szállító utcát választják új helyszínüknek, csak egy hónapja hozták nyilvánosságra. Az október 13-ai megnyitót hatalmas érdeklődés övezte, a kezdés előtti percekben parkolóhelyet már szinte lehetetlen volt találni. A beléptetés a nagy tömeg ellenére gyorsan és gördülékenyen haladt, a háromezres befogadóképességű rendezvényterem már a Júníus Meyvant nevű előzenekar kezdésére majdnem megtelt, a KALEO pedig már telt ház játszott. A rendezvényre ellátogatott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester.


Bár a költözés csak januártól lesz teljes, amikor a kisebbik rendezvénytér, a Barba Negra Blue Stage is Csepelre költözik, a nagyobb koncerteket már Csepelen tartják. Érdemes lesz felkeresni kerületünk új szórakozóhelyét, hiszen októberben Csepelre látogat többek között a Rasmus, Tarja (a Nightwish egykori énekese) és a Bikini is.