40 éves a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete

Kategória: Események 2022. szeptember 27. kedd, 08:29

308961101 545774520890015 6368537529087225052 nCsaládi nappal egybekötve ünnepelték alapításuk 40. évfordulóját a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének tagjai szeptember 24-én. A Királyerdei Művelődési Ház udvarán tartott születésnapi ünnepségen a városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke köszöntötték a résztvevőket.

 

Ahogy a polgármester beszédében fogalmazott: összetartó közösségnek tartja a civil szervezetet, amelynek rendezvényeit, kirándulásait több éve támogatja az önkormányzat. A kerületben élő mozgáskorlátozottaknak egy mikrobuszt is vásároltak.

 

A városvezetés támogatásával minden évben rendeznek családi napot, most sem maradhatott el a szokásos szalonnasütés. Ám a jeles évforduló alkalmából születésnapi tortával is kedveskedtek a résztvevőknek. Meglepetés vendégként pedig Völgyi Zsuzsi énekes lépett fel.

 

Szuhai Erika 2010 óta pártfogolja az egyesület működését, szívén viseli a fogyatékosként élők sorsát. „A kezdetekkor aktívan felkutattam a kerületben a fogyatékosok érdekképviseletét ellátó szervezeteket. Akkoriban fehér folt volt ez a terület. Mára sikerült elérnünk, hogy az egyesület méltó helyen ügyfélszolgálati tevékenységet folytathat. Arra bíztatok mindenkit, aki fogyatékosként éli a mindennapjait, hogy bátran keressék a szervezetet, szívesen segítenek ügyes-bajos dolgok intézésében, akár parkolási kártyák hozzájutásában. Igyekszünk minden helyzetre megoldást találni” – tette hozzá a képviselő.

 

Az egyesületet 2012 óta vezeti Szabóné Szőke Hajnalka elnök. Kérdésünkre elmondta, hogy havi rendszerességgel tartanak klubnapot, évente családi napot, disznótoros vacsorát és karácsonyi klubnapot, valamint múzeum- és színházlátogatásokat, kirándulásokat szerveznek. „Zömében idősekből tevődik össze létszámunk. Jelenleg 60-70 fő közötti tagot számlálunk. Irodánk a Szabó Magda közösségi térben működik, ahol továbbra is várjuk a nyitva tartási időben személyesen vagy telefonon, vagy e-mailben a megkereséseket. Ahogy eddig is tettük, igyekszünk segítséget nyújtani a hozzánk forduló kerületi fogyatékosként élő sorstársainknak” – mondta el az elnök.

 

Nyitva tartási időben hétfőn14-17 óra között, csütörtökön 9-12 óráig fogadják az ügyfeleket a Szabó Magda közösségi térben lévő irodájukban (Simon Bolivár sétány 4-8.). Bármilyen ügyintézés előtt előzetes időpont egyeztetés szükséges a 06-20-210-0301 és a 06-20-545-0121 telefonszámokon.

 

Összes fotó itt: https://photos.app.goo.gl/h4DBZJmNwpe5oGU76