Nyárköszöntő koncert Királyerdőn

Kategória: Események 2022. június 15. szerda, 17:12
DSC08213Nyárköszöntő zenei estet rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban június 14-én. Az első felvonásban Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalomművész koncertjét hallgatta meg a közönség. Ezután a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus zenei darabokat Péntek János Artisjus-díjas karmester vezényletével. Szólistaként fellépett Nagy Csaba zongoraművész. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. Képviseletében Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket.
 
A koncert első felében fellépő kiváló zeneművészek a „Rákócziak nyomában” országos koncertsorozat harmadik állomásaként érkeztek Csepelre, ahol az idén 125 éves tárogatót népszerűsítették. A Hungarikummá vált kuruc-kori hangszeren elhangzottak II. Rákóczi Ferenc nevéhez köthető dallamok, valamint Káldy Gyula és Lavotta János zeneszerzők eredeti művei cimbalom kíséretében.
 
A második felvonásban a csepeli szimfonikusok előadásában Mozart klasszikusai csendültek fel. Az osztrák zeneszerző A-dúr zongoraversenyét és G-moll szimfóniáját hallhatták résztvevők a komolyzenei esten.