Nyomtatás

Diákélmények a záróprojekten

Kategória: Események 2022. június 14. kedd, 08:12

285525569 464117099055758 4614001684062716293 nTehetséges tanulók élménybeszámolókat tartottak a „Fedezzük fel újra!” című tehetségfejlesztő projekt zárórendezvényén a Móra Ferenc Általános Iskolában. Az intézmény a Nemzeti Tehetségkutató Program keretében több mint kétmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Miniszterelnökségtől.

 

A rendezvényen Mikus Judit intézményvezető köszöntötte az érdeklődőket, majd Lőrincz Enikő projektkoordinátor, a program szakmai felelőse ismertette a 2017 óta iskolájuk által megnyert projekteket. A mostani hatvan órás pályázat kapcsán elmondta, hogy a covid időszak után húsz felső tagozatos gyereknek biztosítottak lehetőséget arra, hogy tapasztalati úton szerezzenek ismereteket, élményekhez jussanak. Külön kiemelte a pályaorientációt és a digitális kompetenciafejlesztést.

 

Ezt követően a gyerekek és felkészítő tanáraik előadásokkal készülve mutatták be a megvalósított műhelymunkát. Az 5., 6. és 7. osztályos tehetséges tanulók beszámoltak többek között a Hadtörténeti Múzeumban, a Vígszínházban, a Magyar Természettudományi Múzeumban és a repülőtér-látogatás alkalmával szerzett élményekről.

 

A program után a néptánccsoport és a kis és nagy mazsorett csoport lépett fel.

 

A projektmunkát megvalósító tehetséggondozó pedagógusok:

 

Mikus Judit intézményvezető (nyelvészeti tehetségterület)

 

Szalontai Éva intézményvezető-helyettes (logikai-matematikai tehetségterület)

 

Somfai Zsuzsanna intézményvezető-helyettes (természeti, művészeti tehetségterület)

 

Kondráth Dolli (logikai-matematikai tehetségterület)

 

Kiss Bernadett (nyelvészeti tehetségterület)

 

Lőrincz Enikő, a program szakmai felelőse

 

Forrás: Csepeli Hírmondó/Facebook

Utoljára frissítve: 2022. június 14. kedd, 08:16