Pünkösdi Örökség Csepelen

Kategória: Események 2022. június 02. csütörtök, 13:36

TBE 9400A Csepeli Kistáncos Alapítvány szervezésében pünkösdi rendezvényen vettek részt a csepeli óvodások és iskolások a Simon Bolivár sétányon június elsején. Felléptek a Kis-Csepel táncegyüttes tagjai a Bara zenekar kíséretében. Az érdeklődőket táncházzal is várták.

 

A táncosok pünkösdi királynéjárást tartottak a lakótelepen, miközben a pünkösdi királyválasztás ügyességi vetélkedéssel dőlt el a fiúk között. Fejes Botond, az Eötvös József Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. Őt megkoronázták, majd a Nagy Imre Általános Iskola képviseletében Fodor Annamária intézményvezető köszöntötte az ifjú királyt. A pünkösdi királyné pedig a táncosok legkisebb leánya, Szabóki Gréti lett.

 

Amint arról korábban beszámoltunk a Tánc-Ház-Lánc projekt keretében négy (Eötvös, Karácsony, Kazinczy, Vermes) általános iskolában tartottak interaktív tanórákat az alsó tagozatosoknak a Csepp-Csepel Táncegyüttes tagjai Kreiszné dr. Paál Sára vezetésével. A gyerekek a nekik tetsző néptáncos bemutatók után láncfüzéreket készítettek, amelyeket ez alkalommal az iskolák képviselői össze is kötöttek. A hosszúra nőtt láncfüzért felajánlották a kerület karácsonyfájára, melyet az önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester vett át. Megköszönte az ajándékot, majd köszöntötte az érdeklődőket.

 

Ezután került sor a hétpróbás csapatvetélkedőre, amelyre mindegyik iskolából mind a hét csapathoz két-két tanuló csatlakozott. Jutalmul a négy győztes csapatból tízen két-két színházjegyet kaptak Fundák Kristóf rendező-koreográfus táncműhelyének ünnepi gálájára.

 

A programokat a Csepeli Fasang Árpád AMI Szín-Pad-Kép Tagintézmény és a Nagy Imre Általános Iskola tanárai segítették, a hétpróbát a Kis-Csepel táncosai vezették.