Nyomtatás

Gyermeknap a polgármesteri hivatalban

Kategória: Események 2022. június 01. szerda, 16:16

pohigynap mtv 32A csepeli polgármesteri hivatal idén is megrendezte hagyományos gyermeknapi programját, a városháza-látogatást. Az eseményen valamennyi kerületi általános iskola képviseltette magát, két-két negyedik osztályos diákkal.

A gyerekeket Borbély Lénárd polgármester fogadta a nagytanácsteremben, ahol játékos testületi ülésen vehettek részt. Megismerkedhettek az önkormányzat működésével, a testületi ülések menetével, a polgármester feladataival. A képviselői székekben ülve kipróbálhatták, hogyan kérhetnek szót, miként működik a szavazógép, kérdéseket tehettek fel. Sokakat érdekeltek a kerületi iskola- és játszótér-felújítási programok, a Béke téri sportpálya megújulása is. Az ülésen például olyan fontos kérdésekről szavazhattak, hogy elkészüljön-e a Jedlik Ányos Gimnázium a tervezett 2023-as őszi átadás előtt. A testületi ülésen dr. Villányi Dóra aljegyző is részt vett, aki a jegyzők munkájával ismertette meg a jelenlévőket.

 

A testületi ülést követően a polgármester vezetésével a gyerekek körbejárták a hivatalt, betekintést nyerhettek a szervezeti egységek működésébe, megismerkedhettek az alpolgármesteri és a jegyzői irodával. A látogatás a polgármester tárgyalószobájában, majd dolgozószobájában folytatódott, ahol egy különleges meglepetés várta a gyerekeket. Mindenki beülhetett a polgármesteri székbe, és közös fényképen szerepelhetett a kerület első emberével. A látogatás végén a kistanácsteremben szendvicsekkel és süteménnyel kínálták a gyerekeket, a névre szóló emléklap mellett ajándékot is kaptak. A programot közös fotó zárta a Szent Imre téri országzászlónál.

 

pohigynap_mtv_101.jpg pohigynap_mtv_107.jpg pohigynap_mtv_14.jpg

pohigynap_mtv_18.jpg pohigynap_mtv_23.jpg pohigynap_mtv_24.jpg

pohigynap_mtv_30.jpg pohigynap_mtv_32.jpg pohigynap_mtv_35.jpg

pohigynap_mtv_36.jpg pohigynap_mtv_41.jpg pohigynap_mtv_42.jpg

pohigynap_mtv_46.jpg pohigynap_mtv_49.jpg pohigynap_mtv_52.jpg

pohigynap_mtv_53.jpg pohigynap_mtv_57.jpg pohigynap_mtv_73.jpg

pohigynap_mtv_88.jpg pohigynap_mtv_92.jpg