Rajzok, festmények, plasztikák gyermekkézből

Kategória: Események 2022. május 19. csütörtök, 09:07

TBE 6607Lovagok és várkisasszonyok tematikájú gyermekalkotások láthatók az Égigérő - Ég Ígérő Gyermekgalériában május 18-tól. A Nagy Imre Általános Iskola és a Csepeli Fasang Árpád AMI Szín-Pad-Kép Tagintézménye közös kiállításán a gyermekgaléria által meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett legszebb alkotások tekinthetők meg.

A tárlatmegnyitón Fodor Annamária intézményvezető és Körömi Gábor tagintézmény-vezető köszöntötték az érdeklődőket.

 

A gyerekek kis műsorszámmal lepték meg a közönséget. Bajczik Csongor Sándor és Szőke Gergely gitárjátékot adtak elő. A Csepeli Csemeték csoport tagjai „A Kobold és a 3.a” című színjátékot játszották el Szabó Zsófia vezetésével.

 

A „Lovagok és várkisasszonyok” pályázati felhívásra országosan 23 iskolából összesen 350 mű érkezett, amelyet szakmai zsűri értékelt. 3-tól 18 éves korig lehetett pályázni eredeti alkotásokkal, bármilyen technika felhasználásával, méretbeli megkötés nélkül. A pályamunkák során a kis alkotók rajzokat, festményeket és plasztikákat is készítettek.

 

A gyermekgaléria kiállításain hagyomány, hogy szinte valamennyi munkát kiállítják és az alkotókat oklevélben részesítik. A pályázók varázsceruzát is kaptak ajándékba. Az okleveleket Fodor Annamária, Kállai Ibolya és Szerémi Lotti adták át.

 

Az alkotások közel fél évig színesítik az intézmény gyermekgalériáját.