Ötvenéves jubileumát ünnepli a Szivárvány Tagóvoda

Kategória: Események 2022. május 17. kedd, 08:32

TBE 6086Ötvenedik születésnapját ünnepelte május 16-án a Szivárvány Tagóvoda. Az intézményt a Csepel - Vas és Fémművek építtette a gyárban dolgozó családok gyermekeinek ellátására 1972-ben. A jubileumi ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Szűcsné Gál Etelka intézményvezető-helyettes, Kohári Márta SNI ellátásért felelős intézményvezető-helyettes, Szántó Tiborné szakmai tanácsadó és Hermanné Laboncz Etelka koordinációs tanácsadó.

Gajdos Viktória intézményvezető a vendégeket köszöntve elmondta: a Szivárvány Tagóvoda nevelőtestülete nemrég alakult, nagy megtiszteltetés, hogy ebben a nagy múltú intézményben dolgozhatnak. Reméli, hogy az elkövetkező években is sok értékes gyermeket nevelhetnek majd.

 

Borbély Lénárd polgármester kiemelte, szeretné, ha az elkövetkező 50 évben is tele lenne kisgyermekkel az óvoda, bár a jelenlévő gyerekek akkor már lehet, hogy nagypapák és nagymamák lesznek.

 

Hirholczné Faragó Tünde jubileumi köszöntőjében hangsúlyozta: egy óvoda életében 50 év hatalmas idő, de az élet tengerében csak egy mozdulat. A nevelőtestület nagy szakmai elhivatottsággal munkálkodik a gyerekekért, a közösségért. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években mind az SNI ellátás területén, mind pedig saját szakmai programjuk tekintetében ugyanilyen szeretettel, lelkesedéssel végzik majd a munkájukat az óvoda dolgozói. Az autizmussal élő gyerekek nevelésében, fejlesztésében példaértékű tevékenységet végeznek, de a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektet az intézmény.

 

Az ünnepi beszédeket követően a jelenlévők időkapszulában helyezték el üzeneteiket, Borbély Lénárd polgármester pedig a gyerekek segítségével elásta azt. Az ünnepség az óvodások műsorával folytatódott, majd a születésnapi muffinok elfogyasztásával és játékkal zárult.