Jókedv és tánc az idei első nyugdíjas hajókiránduláson

Kategória: Események 2022. május 13. péntek, 08:22

TBE 5272Igazi nyárias idő, dunai panoráma, zene, tánc, mulatság, vagyis minden adott volt az idei első nyugdíjas hajókirándulás sikeréhez. A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül. A kiránduláson részt vett Borbély Lénárd polgármester és Pákozdi József alpolgármester is.

A Zsófia főhercegné városnéző hajó 10 órakor indult a Boráros térről. Borbély Lénárd polgármester a vendégeket köszöntve elmondta: a csepeli önkormányzat 2014-ben, az Idősek Világnapján szervezte az első sétahajózást. Bár a pandémia miatt tavaly csak egyszer került sor a programra, ez már lassan a 40. hajókirándulás. Ugyanakkor hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra, így a hajókirándulás is egy olyan esemény, ahol megbecsülésüket, tiszteletüket fejezhetik ki az idősek iránt.

 

Táncos mulatság a fedélzeten

 

A hajó a már jól megszokott útvonalon haladt, a város legszebb pontjait érintve. A fedélzetről nagyszerű kilátás nyílt a Gellért-hegyre, a Parlamentre, a budai várra, a Várkert Bazár felújított épületére, és a Margit-szigetre is. A jó hangulatról élő zene gondoskodott. Az örökzöld slágerek sokakat a táncparkettre csaltak. Sokan az emeleti nyitott fedélzeten élvezték a nyárias időt, a kivételes panorámát, beszélgettek.

 

A mintegy három órás programot az önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. munkatársai szervezték.

 

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.