Nyomtatás

Tíz éves a Csepel Hangja énekkar

Kategória: Események 2022. május 08. vasárnap, 17:46

csepelhangjakicsik mtv 5Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték fennállásuk 10. évfordulóját a Csepel Hangja énekkar tagjai a Csepeli Munkásotthonban május 6-án. A jeles évforduló alkalmából Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a résztvevőket, Fabók Ágnes kórusvezető díjakat adott át.

A Széchenyi István Általános Iskola és Kéttannyelvű Általános Iskolában tíz évvel ezelőtt indult saját énekkar kezdeményezés mára remek közösséggé formálódott. Mindez köszönhető az iskolának, a tankerületnek és a szülők támogatásának – hangsúlyozta a polgármester köszöntésében.

 

Kiemelte és egyben megköszönte Fabók Ágnes kórusvezető munkáját. Felhívta a figyelmet az énekkar kimagasló produkcióira, mely Csepelen olyan érték, amelyet őrizni és gondozni kell. Az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja tevékenységüket – mondta a polgármester.

 

A két felvonásos gálán közel három órás műsorral szereztek örömteli perceket a közönségnek a fellépők. Hatalmas sikerrel vitték színpadra a musical produkciókat, a filmslágeres blokkokat szólóéneklésben és a közös előadásokban is. Darabrészletek hangzottak el többek között a Pál utcai fiúkból, a Légy jó mindhaláligból, a Twist Olivérből, a Rómeó és Júliából. A kórusvezető feltűnt a vándorcigány szerepében is a Piros Karavánban. Egy Aranyosi Ervin vers és a Most múlik pontosan című dal szintén gazdagították a jubileumi műsorcsokrot.

 

A produkciók után díjazásban részesültek az énekkar munkájában aktívan tevékenykedők. A Csepel Hangja Díj 2022 győztesei Carballo-Kohári Dominik René, Juhász Nimród és Császár Diána lettek. Győri Villő és Győri Zoé táncosok különdíjat kaptak a koreográfiák gyártásáért. Szaporné Varga Zsuzsa és Baksayné Tőzsér Edit pedagógusokat megajándékozták, hiszen az énekkar alakulása óta osztályaikból már négy generáció játszott az előadásokon. Csepel Hangja szülői díjat Bozsó Mónika vehetett át kiemelkedő koordinálásáért.

 

A Csepel Hangja csapat 2011-ben Széchenyi énekkar néven indult el. Az akkori alapító legidősebb tagja, Csörge Georgina és osztálytársai ötletéből született az énekkar alakulása, ahol ma is mindenki igazi egyéniség. A jelenlegi hetven taggal zömében csepeli rendezvényeken lépnek fel.

csepelhangjakicsik_mtv_1.jpg csepelhangjakicsik_mtv_10.jpg csepelhangjakicsik_mtv_11.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_12.jpg csepelhangjakicsik_mtv_13.jpg csepelhangjakicsik_mtv_14.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_15.jpg csepelhangjakicsik_mtv_16.jpg csepelhangjakicsik_mtv_17.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_18.jpg csepelhangjakicsik_mtv_19.jpg csepelhangjakicsik_mtv_2.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_20.jpg csepelhangjakicsik_mtv_21.jpg csepelhangjakicsik_mtv_22.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_23.jpg csepelhangjakicsik_mtv_24.jpg csepelhangjakicsik_mtv_25.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_26.jpg csepelhangjakicsik_mtv_27.jpg csepelhangjakicsik_mtv_28.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_29.jpg csepelhangjakicsik_mtv_3.jpg csepelhangjakicsik_mtv_30.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_31.jpg csepelhangjakicsik_mtv_32.jpg csepelhangjakicsik_mtv_4.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_5.jpg csepelhangjakicsik_mtv_6.jpg csepelhangjakicsik_mtv_7.jpg

csepelhangjakicsik_mtv_8.jpg csepelhangjakicsik_mtv_9.jpg