Tíz éves a Csepel Hangja énekkar

Kategória: Események 2022. május 08. vasárnap, 17:46

csepelhangjakicsik mtv 5Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték fennállásuk 10. évfordulóját a Csepel Hangja énekkar tagjai a Csepeli Munkásotthonban május 6-án. A jeles évforduló alkalmából Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a résztvevőket, Fabók Ágnes kórusvezető díjakat adott át.

A Széchenyi István Általános Iskola és Kéttannyelvű Általános Iskolában tíz évvel ezelőtt indult saját énekkar kezdeményezés mára remek közösséggé formálódott. Mindez köszönhető az iskolának, a tankerületnek és a szülők támogatásának – hangsúlyozta a polgármester köszöntésében.

 

Kiemelte és egyben megköszönte Fabók Ágnes kórusvezető munkáját. Felhívta a figyelmet az énekkar kimagasló produkcióira, mely Csepelen olyan érték, amelyet őrizni és gondozni kell. Az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja tevékenységüket – mondta a polgármester.

 

A két felvonásos gálán közel három órás műsorral szereztek örömteli perceket a közönségnek a fellépők. Hatalmas sikerrel vitték színpadra a musical produkciókat, a filmslágeres blokkokat szólóéneklésben és a közös előadásokban is. Darabrészletek hangzottak el többek között a Pál utcai fiúkból, a Légy jó mindhaláligból, a Twist Olivérből, a Rómeó és Júliából. A kórusvezető feltűnt a vándorcigány szerepében is a Piros Karavánban. Egy Aranyosi Ervin vers és a Most múlik pontosan című dal szintén gazdagították a jubileumi műsorcsokrot.

 

A produkciók után díjazásban részesültek az énekkar munkájában aktívan tevékenykedők. A Csepel Hangja Díj 2022 győztesei Carballo-Kohári Dominik René, Juhász Nimród és Császár Diána lettek. Győri Villő és Győri Zoé táncosok különdíjat kaptak a koreográfiák gyártásáért. Szaporné Varga Zsuzsa és Baksayné Tőzsér Edit pedagógusokat megajándékozták, hiszen az énekkar alakulása óta osztályaikból már négy generáció játszott az előadásokon. Csepel Hangja szülői díjat Bozsó Mónika vehetett át kiemelkedő koordinálásáért.

 

A Csepel Hangja csapat 2011-ben Széchenyi énekkar néven indult el. Az akkori alapító legidősebb tagja, Csörge Georgina és osztálytársai ötletéből született az énekkar alakulása, ahol ma is mindenki igazi egyéniség. A jelenlegi hetven taggal zömében csepeli rendezvényeken lépnek fel.