Nyomtatás

Koszorúzások a Szent Imre téri 56-os emlékműnél Kiemelt

Kategória: Események 2021. október 24. vasárnap, 14:09

TBE 1689Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a Szent Imre téren október 23-án, ahol az 56-os hősök emlékművénél koszorút helyezett el a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila, Pákozdi József alpolgármesterek és Szeles Gábor jegyző. Ezt követően Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese koszorúzott.

A továbbiakban a következő szervezetek, pártok, civilek képviselői helyezték el koszorúikat: a testvérváros Nagyszalonta, Wolomin és Kielce delegációjának tagjai. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom képviselői, valamint Kovács Dávid független önkormányzati képviselő. Koszorúztak a csepeli lengyel, német, örmény, szerb, román, ukrán nemzetiségi önkormányzat delegáltjai. Őket követték a Csepeli Lelkész Kör, a Dél-Pesti Tankerületi Központ, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület, a Csepeli Munkásotthon, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület, a Vitézi Rend és a történelmi egyházak képviselői. Végül a csepeli polgárok helyezték el a megemlékezés koszorúit és virágait az emlékműnél.

A megemlékezésen közreműködött a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar és a Magyar Honvédség katonái. Az ünnepi programot a Királyerdei Művelődési Házban folytatták.

Az eseményről készült képek itt.

Utoljára frissítve: 2021. október 26. kedd, 08:34