Főzőversenyt nyertek a csepeli rendőrök

Kategória: Események 2021. október 04. hétfő, 10:53

243968688 4978024128877805 8016431951618718936 nA Csepeli Horgász Egyesület immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Támogatói Napot, ahol az egyesülettel szoros, jó kapcsolatokat ápoló szervezetek, horgászklubok közös főzőversenyen vettek részt.

A hat résztvevő csapat az egyesület Hollandi úti telephelyén már reggel nyolc órakor nekilátott az előkészületeknek, néhány óra múlva pedig már javában szálltak az illatok. Nem volt kikötés, hogy halas étel készüljön, így igencsak változatos ízvilágú bográcsok rotyogtak. A csepeli önkormányzat chilis babot, a csepeli rendőrkapitányság halászlevet, a Csepeli Kertbarát Kör töltött káposztát, a Csepeli Horgász Egyesület Nyugdíjas Klubja birkapörköltet főzött. Két vidéki meghívottja is volt a rendezvénynek, akik a saját tájegységükre jellemző étellel rukkoltak elő. A Balatonfenyvesi Horgász Egyesület marhapörköltet készített dödöllével, a kocsordi Kraszna Sporthorgász Egyesület pedig egy jellegzetes szabolcsi ételt: csíkos káposztát csirke- és marhahússal.

A csepeli önkormányzatból Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, illetve több önkormányzati képviselő is aktívan kivette részét a főzésből, de a kocsordiak is illusztris társasággal képviseltették magukat, hiszen Bakos Róbert polgármester, valamint a mátészalkai rendőrkapitány is a csapat tagja volt.

Mészáros Ferenc, a CSHE elnöke kérdésünkre elmondta, az egyesület eredményes évet zárt, anyagi helyzete stabil, több pályázaton is sikerrel indultak. Példaként említette a Kisfaludy-pályázaton elnyert négymillió forintot, amelyből a dömsödi horgásztelepet újították fel, illetve az önkormányzattól kapott 400 ezer forintos támogatást, amelyet a versenysportra fordítanak.

Délre minden csapat elkészült az étellel, a résztvevők jó hangulatban, egymást kínálgatva várták a zsűri végső döntését. A legjobb gasztronómiai élményt nyújtó csapat díját a csepeli rendőrkapitányság nyerte, míg a legszebb vendégváró asztal díját a Balatonfenyvesi Horgász Egyesületnek ítélték oda.