Őszi cserjeakció kertbarátoknak Kiemelt

Kategória: Események 2021. szeptember 24. péntek, 12:04

TBE 9011Ismét nagy érdeklődéssel fogadták a csepeli lakosok az ingyenes díszcserje akciót szeptember 24-én. Az önkormányzat Csepeli Zöld Sziget Programjának keretében tizennyolc cserjefajt, nyolcfajta évelőt, összesen négyezer tő dísznövényt osztanak szét a Csepeli Városgazda munkatársai. Az idén újra meghirdetett pályázatra több mint hatszázan jelentkeztek.

A pályázó társasházak képviselői és a családi házas övezetek lakói bőséges választékból válogathattak. Ugyanúgy elkelt az angol levendula, az örökzöld mirtuszlonc, a terülő rózsa, mint a boglárkacserje, a cickafark vagy a gyöngyvirágcserje. „Az elmúlt évekhez képest bővítettük kínálatunkat. Idén újdonságnak számított a bugás hortenzia, mely igen értékes dísznövény. Az évelős növényeink pedig bíbor kasvirággal és a pompás kúpvirággal gazdagodtak. Az érdeklődők még kétféle tollborzfű közül is választhattak” – tájékoztatta oldalunkat Bartos Péter zöldterület fenntartási osztályvezető.

A városvezetés azzal a céllal indította évekkel ezelőtt útjára Zöld Sziget programját, hogy a lakosoknak ajándékozott virágpalántákkal, facsemetékkel és dísznövényekkel tovább szépüljön Csepel. A korábbi akciókhoz hasonlóan Borbély Lénárd polgármester is ellátogatott a cserjeosztásra.

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 24. péntek, 12:31