Tusnádfürdői fiatalok táboroznak Csepelen Kiemelt

Kategória: Események 2021. szeptember 08. szerda, 11:22

TBE 6095A Fitt Jövő Alapítvány szervezésében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja táborozik szeptember 6-12 között a Csepeli Napközis Táborban. A 14-18 év közötti határon túli gyermekeket és kísérőiket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Élménydús hetet kívánt a testvérvárosiaknak, akiknek a városvezetés már az első napon ajándékkal kedveskedett. A Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvány gyermekeihez Ábel Attila alpolgármester is ellátogatott. A táborszervező alapítvány képviselői Mag Barbara és Tarnay Zsuzsanna tortázással lepték meg a székelyföldieket.

Az egyhetes Határtalan Élmények Táborának résztvevői eddig jártak már a Parlamentben és a Budai Várban. Szerdán a Csodák Palotájába készülnek, este pedig táncházon vesznek részt. A színes programkínálat között szerepel még az állatkert megtekintése, piknik a Városligeti-tó partján, az Összetartozás Házának látogatása, valamint izgalmasnak ígérkezik a csapatépítő bográcsozás. Az őszi napsütéses idő szintén kedvezhet a betervezett strandolásnak és a sárkányhajózásnak is a Kis-Dunán.

A fiatalok hétvégén csatlakoznak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeihez. Szombaton szentmisén, és az eucharisztikus gyertyás körmeneten vesznek részt a Kossuth Lajos téren. Vasárnap pedig meghallgatják Ferenc pápa ünnepi zárómiséjét a Hősök terén.

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 08. szerda, 11:33