Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre

Kategória: Események 2021. július 27. kedd, 15:16

IMG 20210722 094825Csepel is benevezett idén a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket. Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

Július 22-én látogatott el hozzánk a verseny zsűrije, akik összetett szempontrendszer szerint értékelik kerületünket. A zsűri tagjait az Önkormányzat tanácstermében Morovik Attila alpolgármester fogadta, ahol a zsűri részére egy közel 20 perces tájékoztató keretében bemutatása kerültek a megvalósult önkormányzati zöldfelületi fejlesztések. Ezt követően a Főépítész Iroda munkatársa-, és a Városgazda Zöldfelületi osztályvezetője végigvezette a zsűritagokat Csepel egyes részein. A Szent Imre tér után meglátogatták a Radnóti Miklós Művelődési ház parkját, a Görgey parkot, a Repkény- illetve a Csalitos Tagóvoda új játszóudvarát, a Tamariska-dombot, a Kis-Duna öblöt, valamint a Napközis Tábort, végül pedig a Rákóczi Kertet. A verseny során a közterületek kicsinosítása mellett a környezettudatosság is számít. Ahogy a sétán kiderült, a felújítások során az önkormányzat figyel arra, hogy lehetőség szerint mindenhol a talajvízzel, fúrt kutakból biztosítsa a növényzet öntözését, ezzel megtakarítva rengeteg értékes ivóvizet.

A Magyar Turizmus Zrt. által patronált verseny eredményhirdetése ősszel várható. A nyertes önkormányzat részt vehet a nemzetközi versenyen, melyet évtizedek óta szervez az Entente Floral Europe.