Hamarosan felrobbantják a VITUKI egykori toronyházát a szigetcsúcsnál

Kategória: Események 2020. december 10. csütörtök, 13:49

130757178 4084719448208282 4761669759460991558 oAz eseményt megtekinti Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester is. A kerület vezetője Facebook oldalán tette közzé a Vitkui torony történetét, megemlítve, hogy az épületet 1976-ban, Mühlbacher István (1917-1978) Ybl-díjas építész és Dr. Ivits Iván statikus tervező 1970-ben készült (IPARTERV) tervei alapján építették meg.

A polgármester hozzátette: az újrahasznosítás tervezésénél kötelezően elvégzett statikai vizsgálatok megállapították, hogy az épület a szél hatására csak és kizárólag a saját súlya miatt nem borul fel. A falak és födémek rossz minőségűek, a beton szerkezetekbe nem került vasalat, a kivitelezési-építéstechnológiai hibákból adódóan az épület nem biztonságos. Ezért az épületet el kell bontani.

A területről szólva kiemelte: az épület helyén nyílt, mindenki számára nyitott, a lakossági tömegsport igények kielégítésére is alkalmas és kulturális események befogadására is képes, hosszú távon fenntartható, a 2023-as Atlétikai Világbajnokságot is befogadó atlétikai arénának is helyet adó, a zöld szempontokat maximálisan érvényesítő rekreációs célú közpark (Ferencvárosi Szabadidős és Sportpark) jön létre, hozzátéve, hogy a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark, és benne a Nemzeti Atlétikai Központ, új lehetőségeket kínál a közösségi sportolására is – a csepelieknek épp úgy, mint a ferencvárosiaknak, hiszen Budapesten egyedülálló, vadonatúj gyalogos-kerékpáros híd köti össze ezt a parkot Csepellel.

Végül hangsúlyozta: az Atlétikai Központ nem csak a magyar versenysportot, de a szabadidő- és az utánpótlássportot is szolgálja: a budapesti lakosokat, diákokat edzőpályák, egyedülálló dunai panorámával rendelkező, 15 méter magasságban lévő futókör, street workout és számos egyéb lehetőség várja majd.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail