Nyomtatás

Ünnepi előadás a Szabó Magda Közösségi Térben

Kategória: Események 2020. október 09. péntek, 10:22

DSC 0455103 évvel ezelőtt született Szabó Magda, a magyar irodalom kiemelkedő alakja. A Szabó Magda Közösségi Tér az évforduló alkalmából a Szelíden és szilárdan című előadással emlékezett az írónőre, az intézmény névadójára.

A különleges előadáson Gajdó Delinke színművész tolmácsolásában betekintést nyerhettek a nézők az írónő kivételes pályájába, írói hitvallásába, életének meghatározó szakaszaiba. Megelevenedett gyermekkora, szüleihez fűződő kapcsolata, házassága, íróvá érése.

Gajdó Delinke egy korábbi interjúban úgy fogalmazott bár színház társasjáték, mégis jó pár éve foglalkoztatta a gondolat, hogy kellene egy olyan előadást készíteni, amelyben példa és iránymutató magyar női sorsot tud megjeleníteni. „Tavalyelőtt, nyáron világosította meg elmémet a Fennvaló: Szabó Magdához kell fordulnom. Külön öröm számomra, hogy ebben az értékeket egyre mellőző világban, egy „szabálytalan keresztény” asszony által szólalhatok meg”- nyilatkozta a színművész.

Az est sikerrel zárult a nézők egy bensőséges, megható előadásnak lehettek részesei, mely a Köszönjük Magyarország program támogatásával valósult meg.