Nyolcvan éves a Csepel-Királyerdői Református Egyházközség

Kategória: Események 2020. június 29. hétfő, 13:05

egyhazHálaadó istentisztelettel ünnepelték meg a Csepel-Királyerdői Református Egyházközség fennállásának 80. évfordulóját június 28-án a Királyerdői Református Templomban. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, valamint Ábel Attila a kerület alpolgármestere is.

"Hazánkban továbbra is kiemelten fontos a keresztény vallási és kulturális örökség, így nélkülözhetetlen, hogy a reformátusok csepeli gyülekezete még évszázadokig fennmaradjon. Szívből kívánom, hogy még hosszú ideig ilyen lelkesedéssel tudjanak ünnepelni!" -írta közösségi oldalán az esemény alkalmából a polgármester.

Az egyházközségben 2007 óta Temesvári Imre lelkipásztor végzi a szolgálatot. A királyerdői egyházközség 2009-ben kapta meg az akkori önkormányzattól – az egykor fogadóként, könyvtárként, lazarista rendházként és idősek otthonaként is üzemelő -, 1930-as években épült Schmidt-villát a felújítás és fenntartás fejében 99 évre. Az épületet id. Szakál Ferenc, ifj. Szakál Ferenc és Csorba Réka tervei alapján átalakították, a mostani templomot 2011-ben szentelték fel.

Utoljára frissítve: 2020. június 29. hétfő, 13:28