Sikeres véradó nap volt a Korall Sportszigetnél

Kategória: Események 2020. április 17. péntek, 10:57

veradas 20200417 002 640x640Komoly problémát jelent a koronavírus-járvány idején a véradások számának csökkenése. Ezért is volt örömteli, hogy a vártnál többen jelentkeztek véradásra április 16-án, amelyet a Magyar Vöröskereszt és a Korall Sportsziget szervezett a Rizmajer Sörház támogatásával.

 

A véradáson az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Muraközi Dóra kabinetfőnök is részt vettek.

 

A helyszín a Korall Sportsziget edzőterme volt, ahol délután két órától este nyolcig fogadták a jelentkezőket. Összesen ötvenkilencen jelentek meg, végül negyvenhat sikeres véradó volt. A többségük csepeli lakó.

 

Kovács Olívia szervező, a Korall Sportsziget edzője elmondta, hogy évente kétszer hirdetik meg a véradást, de korábban ilyen sokan nem jelentek meg. Ennek egyik oka, hogy a járványra való tekintettel többen érezték úgy, most még inkább szükség van a véradásra, beteg embertársaik segítésére. A résztvevők mintegy harmada első véradó volt. A jelentkezők türelmesen vártak a sorukra, hogy bejuthassanak az épületbe. Eredetileg délután fél hétig tartott volna a véradás, de többen várakoztak még odakint, ezért meg kellett hosszabbítani az esemény idejét. Egyszerre négy ágyon vették le a vért a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

 

A szervezők kiemelték, hogy a csepeli véradás igazán sikeres volt, és köszönetüket fejezték ki valamennyi résztvevőnek. A Korall Sportsziget tervezi, hogy ősszel újra véradó napot hirdet meg, és remélik, a mostanihoz hasonlóan megint sokan fognak jelentkezni.

 

Csepel.info

Utoljára frissítve: 2020. április 17. péntek, 11:04