Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában

Kategória: Események 2019. december 21. szombat, 10:03

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban december 16t-tól 22-ig. A csütörtöki ebédek költségeinek nagy részét az ELMŰ-ÉMÁSZ vállalat viselte. Az ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester, Marie-Theres Thiel, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnöke, Berki Krisztián tornász és Kovács István ökölvívó olimpiai bajnokok, valamint Dombóvári István humorista.

TBE 0386A csepeli önkormányzat támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2011 óta tart ételosztást a rászorulóknak a karácsony előtti napokban. Eleinte a Királymajorban tették ezt, 2013-tól pedig a Kossuth Lajos utcai parkolóban. A segélyszervezet vendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene fogadja a rászorulókat.

Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy naponta ezer adag ételt osztanak ki a rászorulóknak a hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégség keretében. Az ételosztásban a karitatív szervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei vesznek részt. Csütörtökön paprikás krumplit, kakaós csigát, valamint teát, gyümölcsöt, szaloncukrot szolgáltak fel. A szeretetvendégség nemcsak az ebédekről szól, hanem arról is, hogy az emberek együtt örüljenek az ünnepeken. A segélyszervezet egész évben támogatja a rászorulókat országszerte. A csepeli ételosztás után Gyulán és Debrecenben folytatja jótékonysági tevékenységét. Magánemberek a 1353-as telefonszámon támogathatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet; egy hívás árával, 250 forinttal járulhatnak hozzá a költségekhez. Csepelen a Szent István út 170. szám alatt működik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központja, ahol folyamatosan szerveznek közösségi programokat családok, gyerekek részére, és ahová bármely rászoruló fordulhat, ha szükségét érzi.

Berki Krisztián elmondta, hogy három éve van kapcsolatban a karitatív szervezettel, amelynek a munkájában örömmel vesz részt. Jó kezdeményezésnek tartja, hogy rászoruló gyermekes családokat is felkeresnek. A napokban egy csepeli családhoz is ellátogattak, ahol három gyermeknek vittek ajándékot.

Marie-Theres Thiel már rendszeres résztvevője a csepeli ételosztásnak. Tizenöt éve él Magyarországon, korábban Dortmundban lakott. Jó hagyománynak tartja a karácsonyi jótékonykodást, amelyből az ELMŰ-ÉMÁSZ minden évben aktívan kiveszi a részét. A vállalat számos munkatársa önkéntesként segédkezett a csepeli ételosztásban.

cs. a.