Jedlikes öregdiákok ünnepelték „kerek tízes” érettségi évfordulójukat

Kategória: Események 2019. december 08. vasárnap, 09:38

GMA 6143„Kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő egykori diákoknak rendeztek öregdiák találkozót december 6-án, a Jedlik Ányos Gimnázium ideiglenes intézményében. A már nyolcadik alkalommal tartott rendezvényre az 1959, 1969, 1979, 1989, 1999 és a 2009-es tanévekben érettségizőket várták. Az arany- és gyémánt érettségi bizonyítványokat Bese Benő intézményvezető adta át.

A vendégek között köszöntötték Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest és Kispál György címzetes esperest.

Az iskola történetében először fordult elő, hogy épületének felújító átalakítás miatt ideiglenes helyszínen találkoztak egymással az egykori diáktársak. Az ünneplőket először Morovik Attila alpolgármester köszöntötte, aki szintén a Jedlikben tanult, 1975-ben fejezte be gimnáziumi tanulmányait. Beszédében visszautalt rá, hogy 2012-ben Németh Szilárd akkori polgármester kezdeményezésére jött létre a teljesen új formát öltő érettségi találkozók sora.

Bese Benő ünnepi beszédében elmondta: a régi osztálytársakkal való összejövetel jó lehetőség a találkozásra, az emlékek felelevenítésére, az iskolának pedig egy visszajelzés az oktatás színvonaláról. Hangsúlyozta: büszkék vagyunk arra, hogy családok generációiból jönnek hozzánk diákok, s a tantestület több mint egynegyede is egykori Jedlikes diák volt. Az intézményvezető az idei rendezvény támogatásért köszönetet mondott a csepeli önkormányzatnak és a Dél-Pesti Tankerületi Központnak.

Ezután az egykori évfolyamokból öregdiákok emlékeztek vissza gimnáziumi éveikre.

Az ünnepi műsor után megkoszorúzták Jedlik Ányos mellszobrát, majd állófogadással zárult az érettségi találkozó.

A.Zs.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt érhető  el.

Utoljára frissítve: 2019. december 10. kedd, 10:28