Megállapodás a csepeli öttusa fejlesztéséért

Kategória: Események 2019. július 07. vasárnap, 10:31

VTF 2938Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület július 4-én, hogy a csepeli öttusa hazai és nemzetközi eredményességét javítsák. Korábban a csepeli öttusa világhírű volt, olimpiai és világbajnokok sportoltak az egyesületben. A megállapodást Borbély Lénárd polgármester és Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület elnöke írta alá a polgármesteri hivatalban. Borbély Lénárd megemlítette, hogy egy évek óta tartó jó kapcsolatot erősítettek meg most írásban is. Az önkormányzat elkötelezett a csepeli sport iránt, és lehetőségeihez mérten mindent megtesz a sportélet fejlesztése érdekében.

 

 

A Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület alapszabályában megjelölt célja, hogy az öttusa, úszás, laser-run, vízi mentés, honvédelmi sportágakban részt vállaljon a diák és utánpótláskorú csepeli fiatalok nevelésében, valamint a felnőtt sportolók képzésében és versenyeztetésében. Tagjai részére biztosítja a rendszeres testedzés, a sportolás és a versenyzés lehetőségét, a közösségi élet kibontakoztatását. Szorgalmazza a hazai és nemzetközi sportkapcsolatok létesítését. Segíti a hátrányos társadalmi helyzetű fiatalokat, emellett rendezvényeket, versenyeket és bemutatókat szervez a sport népszerűsítése érdekében.

Az önkormányzat és az egyesület közösen kívánja elősegíteni a kerületi lakosok, elsősorban a fiatalok és a diákok sportolását, a szabadidő tartalmas eltöltését. Támogatják a magyar és különösen a csepeli öttusa, úszás és laser-run sportágak népszerűsítését. Fontos feladat a tehetségkutatás és gondozás.

A csepeli önkormányzat vállalja, hogy egész évben biztosítja az edzések helyszínéül szolgáló uszodákban a pálya használatának lehetőségét. Szakmai és anyagi támogatást nyújt. Azon lesz, hogy az önkormányzat által szervezett rendezvényeken az egyesület sportolói bemutatkozzanak. Figyelemmel kíséri és elismeri az egyesület sportolóinak jelentős nemzetközi és hazai versenyeken elért kiemelkedő eredményeit.

Az egyesület vállalja, hogy több száz, csepeli lakóhellyel rendelkező vagy csepeli köznevelési, közoktatási intézményben tanuló diák számára sportolási lehetőséget kínál. Felkérés alapján részt vállal az iskolai sportkörökben, diáksport egyesületekben sportoló fiatalok felkészítésében és az iskolai testnevelésben dolgozó szakemberek szakmai tudásszintjének fejlesztésében. Koordinálja azt a programot, amelynek célja, hogy minden csepeli gyermek tanuljon meg úszni. Ez mintegy 4500 gyermeket érint. Az egyesület vállalja az az öttusa akadémia kialakítását. Felnőttek és hátrányos helyzetű gyerekek bevonásával elindítják a kerületi paraúszás programot és egyéb parasportokat igény szerint.

Utoljára frissítve: 2019. július 08. hétfő, 15:05