Felfedező és kutató kémikus tehetségek a Mórában

Kategória: Események péntek, 31 máj. 2019 11:05

TBE 2476Tehetségnap keretében mutatkoztak be kémikus felfedező és kutató diákok a Móra Ferenc Általános Iskolában május 30-án. Az érdeklődők a „Kémikusok a Mórában” pályázati projektzáró programon szakmai előadásokat hallgathattak meg és fotókiállítást tekinthettek meg a tanulók műhelymunkáiból. A tehetségnapon részt vett Morovik Attila alpolgármester és Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese.

Az iskola a Nemzeti Tehetségprogram keretében nyert pályázaton több mint egymillió forint támogatást kapott, amelynek köszönhetően legalább hatvanórás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program valósulhatott meg.

A tanulók már az elmúlt évben komoly fejlődéseket értek el a kutatóprogramban és az ügyes kezek alkotóműhelyben felkészült pedagógusok vezetésével – emelte ki Morovik Attila alpolgármester köszöntő szavaiban.

Hozzátette: az önkormányzat ezért is támogatta a Csepeli Tehetségsegítő Tanács indítását, amelynek célja, hogy a tehetséggondozás már a legkisebb kortól szerepet kapjon a család, a köznevelési intézmények életében.

Mikus Judit intézményvezető különlegesnek nevezte a projektzáró programot, amely tíz hónap munkáját zárta le. Elmondta, hogy tizenhárom tanulójuk részt vett a regionális döntőben Százhalombattán, s hárman továbbjutottak. Kutatómunkájukat Lőrincz Enikő tehetségkoordinátor vezetésével mutatták be az érdeklődőknek.

A tehetség-munkaközösségvezető szakmai előadásában többek között Csíkszentmihályi Mihály flow-élményén keresztül a tehetség fogalmáról beszélt. A pszichológus szavait hangsúlyozta, miszerint az emberi értékek megőrzése szempontjából az egyik legfontosabb teendő a tehetség fejlesztése.

A kémikus felfedező műhely bemutató foglalkozását Szalontai Éva intézményvezető-helyettes irányításával végezték a diákok. A pedagógus előadásában projektmenetének munkájáról szólt. Elsősorban a mindennapok kémiájára helyezte a hangsúlyt, amely átszövi egész életünket. Megjelenik a kézmosásban, a főzésben, festékekben, a tojásfőzésben, folttisztításban, akár a kávézásban is.

A Móra iskola az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést 2017 márciusában kapta meg. A tantestület az elmúlt években megnyert pályázatokkal a felnövekvő digitális nemzedék tehetséggondozását maximálisan támogatja.

AZS

 

Utoljára frissítve: péntek, 31 máj. 2019 11:09

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail