Pünkösdi Örökség Csepelen Kiemelt

Kategória: Események 2019. máj. 30. csütörtök, 09:41

GMA 6842Sikeresen szerepeltek a csepeli óvodások a második alkalommal rendezett Pünkösdi Örökség című rendezvényen, amelyen néptáncbemutatót tartottak. A Simon Bolivár sétányi tornacsarnokban sok szülő bíztatta gyermekét az eredményes előadáshoz.

Borbély Lénárd polgármester is bátorította és gratulált a gyerekeknek és felkészítő pedagógusaiknak a színvonalas produkciókhoz. Köszöntésében elmondta: a városvezetés fontosnak tartja Csepelen a hagyományápolás, ezért támogatják az óvodákban a néptáncoktatást.

Az óvodákban 24 csoportot 14 oktató tanít a néptáncra – tájékoztatta az érdeklődőket Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Megnyitó beszédében megköszönte az önkormányzatnak, hogy támogatja a néphagyomány továbbvitelét az intézményekben, valamint háláját fejezte ki dr. Paál Sárának, a Művészpalánták Alapítvány szakmai vezetőjének lelkiismeretes munkájáért.

Ezután már a kicsikre figyelhetett mindenki. Több mint háromszázan léptek fel többek között mezőföldi, sárközi, somogyi és verbunkos táncokkal. A Kis-Csepel Táncegyüttes tagjai is lelkesen járták a táncokat. Látványos volt még a pünkösdi király és pünkösdi királynéválasztás.

A rendezvény táncházzal zárult a szülők részvételével.

AZS

 

 

 

Utoljára frissítve: 2019. máj. 30. csütörtök, 10:05

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail