Játékos környezetvédelmi találkozó ovisoknak

Kategória: Események 2019. április 24. szerda, 15:06

TBE 6342Idén kilencedik alkalommal rendezték meg „A mi Duna partunk” környezetvédelmi találkozót a Csepeli Ifjúsági és Szabadidő Központban. Az ovisok játékos feladatokkal ismerkedtek a környezetvédelemmel, a környezettudatos szemlélettel és a Kis-Duna part élővilágával.

A focipályán felsorakozott lelkes csapatokat Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője köszöntötte. Kiemelten megköszönte Szántó Tibornénak, a Repkény Tagóvoda vezetőjének immáron több éves szervező munkáját.

Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester is üdvözölte a kicsiket és jó szórakozást kívánt a játékos vetélkedőhöz. Ezután Metz Tímea intézményfelügyeleti ágazatvezetővel és Zupkó János önkormányzati képviselővel közösen átadták a városvezetés ajándékát. A társasjátékoknak és a homokozó szettnek nagyon örültek a gyerekek.

Az ajándékosztást követően 13 állomáshelyet jártak be az udvaron. Játszva tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, a természet kincseiről, a Föld megóvásáról és a horgászatról is. Az ügyességi játékoknál és a szellemi feladatok megoldásában az óvónők segítettek. A játékos feladványok zömében a természeti értékek megbecsülésére hívták fel a figyelmet.

AZS

További fotók az eseményről itt.