Az idei évben is összemérték tudásukat a dél-budai kerületek diákjai

Kategória: Események 2019. április 18. csütörtök, 13:59

TBE 4621A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség az idei évben 2019. április 12-én rendezte meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny összevont helyi fordulóját a XI., a XXI. és a XXII. kerületi általános és középiskolás csapatok részére. A versenynek az idei évben a XXI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság adott otthont.

A verseny célja volt, hogy a gyerekek a játszva tanulás módszerével minél szélesebb körű és minél mélyebb ismereteket sajátíthassanak el a katasztrófák elleni védekezéssel kapcsolatban, amely eredményeként készségszintű tudást szerezhetnek, ami hozzásegíti őket a felelősségteljes viselkedéshez, a biztonságtudatos gondolkodáshoz.

A versenyen immáron hagyományosan jelen levő feladatok között megtalálhatóak voltak a katasztrófavédelemhez szorosan kapcsolódó ügyességi feladatok („célba lövés” vízsugárral, tömlőgurítás), az alapvető környezet- és természetismereti kérdéssor kitöltése, az árvízi védekezéssel összefüggő nyúlgát építése, a tűzoltó eszközök felismerése és a túlélőkészlet összeállítása is. A verseny lebonyolításában a Magyar Honvédség, a Rendőrség, a Vöröskereszt és a Dél-budai Önkéntes Mentőcsoport egyik tagszervezete (a Vitézi Rend) is részt vett saját – ügyességi, elsősegély-nyújtási, közlekedésbiztonsági – versenyállomásaikkal.

A versenyzők kiemelt felkészültségét mi sem bizonyította jobban, mint az a tény, hogy a XXI. kerület középiskolai korcsoportja esetén az I. helyen holtverseny alakult ki, így ott – a helyi verseny szabályainak megfelelően – a környezet- és természetismereti kérdéssor eredménye döntött.

A versenyen I. helyezettjei kerületi és korcsoportonkénti bontásban az alábbiak:

XI. kerület – általános iskolai korcsoport: Kelenvölgyi Általános Iskola

XI. kerület – középiskolai korcsoport: Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium

XXI. kerület – általános iskolai korcsoport: Eötvös József Általános Iskola

XXI. kerület – középiskolai korcsoport: Jedlik Ányos Gimnázium

XXII. kerület – általános iskolai korcsoport: Kempelen Farkas Gimnázium

XXII. kerület – középiskolai korcsoport: Kempelen Farkas Gimnázium

Az I. helyezést elért csapatok továbbjutottak a 2019. április 17-én megrendezésre kerülő fővárosi döntőbe.

Valamennyi versenyzőnek és felkészítő pedagógusaiknak ezúton gratulálunk, a továbbjutott csapatoknak sok sikert kívánunk!