Jó hangulatban telt az idei első hajókirándulás Kiemelt

Kategória: Események 2019. április 05. péntek, 10:02

GMA 7297A nyugdíjas hajókirándulás évek óta a legnépszerűbb kerületi programok egyike. Április 4-én, az idei első turnus is remek hangulatban telt.

A Zsófia főhercegné városnéző hajó 10 órakor indult útnak a Boráros térről.

A programon Borbély Lénárd polgármester mellett Morovik Attila alpolgármester is részt vett. A polgármester a vendégeket köszöntve elmondta: a csepeli önkormányzat 2014-ben, az Idősek Világnapján szervezte az első sétahajózást, ami az elmúlt hat évben közkedvelt programmá vált. Így az idei első, immár a 22. hajókirándulás a kerület életében.

A polgármester hangsúlyozta, ha a csepeliek bizalmából ősszel tovább folytathatja a munkát, a megszokott, kedvelt programok, így a hajókirándulás is megmarad. Ugyanakkor kiemelte április 16-án megnyitja kapuit a Rákóczi Kert - A Családok Parkja, mely színes programokkal várja a látogatókat. Az önkormányzat jóvoltából három ingyenes program indul. Ilyen az anya-lánya önvédelmi tanfolyam, a kismamáknak szóló angol nyelvtanfolyam és az idősebb korosztályt célzó informatikai képzés is. Végül hozzá tette június elsején ismét megrendezik a Csepel Művek volt dolgozónak találkozóját is.  

A sétahajó fedélzetén ezúttal is élő zene szórakoztatta a vendégeket, a nosztalgikus slágerekről Hadnagy Andrea gondoskodott. A hajóúton bőséges étel-ital kínálat állt a vendégek rendelkezésére. A napsütéses időben sokan gyönyörködtek a budapesti panorámában. A városnéző hajó a már jól megszokott útvonalon haladva, a Margitsziget és a Rákóczi híd között közlekedett. A mintegy három órás programot az önkormányzat támogatásával ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. szervezte. Idén még három hajókirándulás lesz, a legközelebbire május 8-án kerül sor.

A rendezvényen készült képeket itt tekinthetik meg: https://photos.app.goo.gl/uLyMA2U7GsHkKcvJ6

Utoljára frissítve: 2019. április 05. péntek, 10:11