Húsz esztendőnk… - Megnyílt az AMI tanári kiállítása

Kategória: Események 2019. január 12. szombat, 11:16

GMA 5679A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Húsz esztendőnk... című tanári kiállítása a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában látható január 10-től. Itt a jelenlegi és régi tanárok, valamint a képzőművészeti tanulmányokat folytató tanítványok munkáival ismerkedhetnek meg a látogatók. A tárlattal az AMI (és ezzel a csepeli képzőművészeti oktatás) idén húsz éves évfordulóját is ünnepeli. A kiállítást Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg.

2019 szeptemberében indul az AMI huszadik tanéve s ebből az alkalomból rendezett kiállítás lehetővé teszi a visszaemlékezést. „Az emlékezés egyik módja ez a kiállítás is, amely tükröt tart és visszaigazol. Megmutatja a régebbi vagy jelenlegi pedagógusok felkészültségét és visszaigazolja az elvégzett munkát a saját, illetve a volt tanítványok alkotásain keresztül, és persze a képek gyönyörködtetnek bennünket” – mondta el a tankerület igazgató megnyitójában.

1999-ben a csepeli ÁMK-ban kezdte meg működését az alapfokú művészeti iskola, AMI néven. Akkor képző- és iparművészet, táncművészet, valamint színművészet-bábművészet ágon indultak csoportok. „A művészetoktatás akkoriban normatív finanszírozású volt, így nagyon sok gyermek és számtalan csepeli pedagógus vett részt az oktatásban. Emlékszem olyan tanévre, amikor 2000 fő fölött volt a létszámunk, majd ez lecsökkent az utóbbi években 500 főre, ami jelenleg a székhelyen kívül kilenc telephelyet jelent” – tájékoztatta oldalunkat Körömi Gábor intézményvezető-helyettes.

A diákok kiemelkedő eredményeket értek el képző- és iparművészeti ágon, valamint számos országos grafikai, festészeti, kerámia és szobrász versenyeken kimagasló teljesítményt nyújtottak. A most kiállító tanítványok a kisképzőtől a rajzszakkörig, sőt a MOME-ig is eljutottak.

Az iskola a Csepel-sziget Ifjú Tehetségei programmal és a Csepeli Művészeti Szemle szervezésével is meghatározó szerepet tölt be a kerület képzőművészeti képzésében.

Vincze Angéla festőművész öt évig tanított az iskolában. „Itt kezdtem az induláskor, örömmel emlékszem vissza az eltelt évekre. Számomra mindenki művész és alkotó ember. Oktatói pályámon a kreativitás fejlesztését rendkívül fontosnak tartottam. Képeimmel pedig egyéni formavilágot alakítottam ki, a színek engem fémjeleznek. Úgy vélem, minden ecsetvonás a lélek rezdülése” – tette hozzá.

A kiállítás január végéig tekinthető meg a galériában (Simon Bolivár stny. 4-8.).

A. Zs.

Kiállítók:

Tanárok

Geisbühl Tünde

Jónásné Albert Erzsébet

Németh Márta

Németh Tamás

Somfalvai Krisztina

Szerémi Lotti

Egykori tanárok

Erdei Kvasznay Éva

Fark László

Kaszásné Füle Ildikó

Kirják Miklós

Kónya Gábor

Kovácsné Bende Márta

Orbán Enikő

Somfai Zsuzsanna

Szalma Ágnes

Tényi Sarolta

Tóth Alíz

Tóth Tímea

Tóth Yoka Zsolt

Vincze Angéla

Tanítványok

Csanálosi Gabriella

Csutorás Márton

Fekete Noémi

Gyulai Rebeka

Horváth Marcell

Kóródi Katalin Szabina

Lakos Máté

Láng Andrea

Láng Éva

Pásztói Petra

Szabó Gergely

Tihanyi Lajos

Tóth Zsombor

  

 

Utoljára frissítve: 2019. január 12. szombat, 11:22