Teltházas újévi koncert a Királyerdei Művelődési Házban

Kategória: Események 2019. január 06. vasárnap, 14:29

3161 panImmár ötödik alkalommal rendezték meg a Királyerdei Művelődési Házban az újévi koncertet: a nagy sikerű, ünnepi eseményen a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus darabokat Medveczky Ádám Kossuth- és Liszt-díjas karmester vezényletével.


A hangverseny előtt Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a tavalyi koncert egyben a művelődési ház teljesen felújított színháztermének átadása is volt: azóta már az épület előtti park és a homlokzat is megszépült. Borbély Lénárd beszédében röviden összefoglalta, mi minden történt az elmúlt időszakban Csepelen, s milyen felújítások várhatók 2019-ben. Elmondta: többek között folytatódik az út- és járdaépítés – az eddigi 17 km után újabb szakaszok épülnek -, az óvodák és bölcsődék udvarainak felújítása, további fitneszparkok kialakítása, a Kis-Duna-part további fejlesztése is a tervek között szerepel. A hagyományos programokra - amelyek eddig is nagyon sok érdeklődött vonzottak – továbbra is számíthatnak a kerület lakói. Néhány hónapon belül átadják a teljesen felújított Rákóczi Kertet is, amely a családok parkja lesz: változatos programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel várja majd a látogatókat. A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a kerület mára a főváros egyik legbiztonságosabb és legélhetőbb részévé vált, ami az önkormányzat és a rendőrség szoros és jó kapcsolatának köszönhető.

Borbély Lénárd beszéde végén bemutatta az Egy szelet Csepel című könyvet, melynek szerzője Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház és a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője. A képekkel gazdagon illusztrált, szép kivitelű könyv Csepel történetét mutatja be az őskortól, de nem hiányzik belőle a programajánló, s a kerület egyes részeinek rövid bemutatása sem. (A kötetet a Királyerdei Művelődési Házban lehet megvásárolni.)

 

 

 

Utoljára frissítve: 2019. január 07. hétfő, 12:49