Gyermekrajz kiállítás nyílt Horgas Béla költészetéről az AMI-ban

Kategória: Események 2018. november 30. péntek, 08:43

TBE 6822Horgas Béla költő, író műveihez készült gyermekrajzok láthatók a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Égigérő - Ég Ígérő Gyermekgalériájában november 29-től. A Naplopó és Lókötő című kiállítás megnyitójára ellátogatott az idén tavasszal elhunyt szerkesztő, publicista felesége, Levendel Júlia és egyik lánya, Horgas Judit. A Dél-pesti Tankerületi Központ képviseletében Tóth János tankerületi igazgató vett részt az eseményen.

A megnyitón Körömi Gábor intézményvezető-helyettes köszöntötte a gyerekeket, a szülőket és az érdeklődőket, majd az AMI drámásai a mesevárosról adtak elő zenés színjátékot.

A gyermekgalériában általában félévente kicserélődik a díszlet, így mindig szebbnél szebb színes képeket tekinthetnek meg az érdeklődők. A mostani rajzpályázatra több mint négyszáz alkotás érkezett országosan és a határon túlról, ebből mintegy kétszáz került ki a falakra. Természetesen mindenkit oklevéllel jutalmaztak, és aki eljött a megnyitóra varázsfilctollat is kapott.

Az oklevelek átadását a már jól bevált uzsonnázás követte.

A kiállítás áprilisig látható (Simon Bolivár sétány 4-8.).

 

Utoljára frissítve: 2018. november 30. péntek, 08:53