22 tonna burgonyát és 12 tonna almát osztott szét az önkormányzat Kiemelt

Kategória: Események 2018. november 25. vasárnap, 08:58

GMA 1821A hagyományokhoz híven idén is szervezett az önkormányzat a családok anyagi terhének enyhítésére ingyenes burgonya- és almaosztást.


Idén is nagy érdeklődés kísérte az önkormányzat szociális akcióját, amelynek keretén belül a Csepeli Városkép Kft. szervezésében és a Csepeli Városgazda Zrt. segítségével 4400 zsák krumplit és 4400 zsák almát osztottak ki. Borbély Lénárd polgármester vezetésével, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, Czibulyáné Szonday Szilvia, Pintér József Gáborné, Zupkó János, Bercsik Károly, Balogh Ernő önkormányzati képviselők, valamint az önkormányzat munkatársai hét helyszínen (Ady lakótelep, Béke tér, Nyuszi sétány, királymajori posta, Mélyutcai parkoló, Radnóti Miklós Művelődési ház előtt és a Vízművek lakótelepen), szombat reggel 7 órától várták az érdeklődőket, akiknek csak a csepeli lakcímkártyájukat kellett felmutatniuk. A Duna utcai nyugdíjasház lakóinak a polgármester és csapata személyesen vitte el a zsákokat. Többen már egy órával a kezdés előtt sorban álltak, így mindenhol hosszú sorok alakultak ki. Az osztás mégis gyorsan és zökkenőmentesen lezajlott, mindenkinek jutott a burgonyából és az almából. Többen megragadták az alkalmat és kezet szorítottak a polgármesterrel, megköszönték az ajándékot és gratuláltak a városvezetés munkájához. A családok összesen 22 tonna krumplit és 12 tonna almát vihettek haza.

Portálunknak több helyi lakos is pozitívan nyilatkozott az önkormányzat szociális akciójáról. Az egyikőjük, Kovács Lászlóné külön megköszönte Borbély Lénárd polgármesternek az ingyenes burgonyát és almát.  "Aki a kicsit megbecsüli, az mindennek tud örülni. Mi, nyugdíjasok a kormánytól is kaptunk egy kis segítséget, 18 ezer forintot, amivel egy picit könnyebb lesz a karácsony" - mondta az asszony. Hirsch Zsuzsanna idősápolással foglalkozik, így tudja, milyen nagy segítség a nyugdíjasoknak a krumpli és az alma. "Az ellenzék biztosan károgni fog az akció miatt, de nem érdemes velük foglalkozni. A polgármester úr munkájával maximálisan meg vagyunk elégedve." Nagy Géza úgy látja, így karácsony előtt mindenki örömmel fogadja ezt a kis segítséget. "Ez az akció is mutatja, hogy a polgármester törődik az emberekkel". A férfi szeretné, ha jövőre alma helyett hagymát osztanának, mert az még nagyobb segítség lenne az időseknek.

Gicz Ilona szerint a kisnyugdíjasoknak minden segítség jól jön. Két szomszédjával érkezett, és azért jöttek bevásárlókocsival, hogy még két lakótársuknak is el tudják vinni a krumplit és az almát. Egyikőjük sajnos lebénult, nem tudna sorba állni. Azt mondja, összetartó a lakóközösségük, ahol tudnak, segítenek egymásnak. A 93 éves Fogd Mihály egyedül él, nagy segítséget jelent számára a zsák krumpli. "Le a kalappal a polgármester előtt, nagyon elégedett vagyok a kerület fejlesztéseivel. Amióta ő a polgármester, rend van Csepelen".

Az eseményről készült képek itt.

Utoljára frissítve: 2018. november 26. hétfő, 11:00