Idősek hete a Nyugdíjas Közösségi Házban

Kategória: Események 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:06

nyugdijasAz idősek világnapján, október 1-jén ünnepli negyedik születésnapját a Nyugdíjas Közösségi Ház. Az évforduló alkalmából szeptember 24-e és október 1-je között egész héten át változatos zenés műsorokkal, tartalmas előadásokkal várják az érdeklődőket.

„A Nyugdíjas Közösségi Ház évente 20-22 ezer látogatót fogad. A torna és az angol nyelv mellett a tánc a legnépszerűbb, így nem véletlen, hogy az idősek hetén főként a zenés-táncos programoké a főszerep” – mondja Babics Sarolta intézményvezető.

Az ünnepi programot Soltész Rezső és Rózsás Viktória operetténekes fellépése nyitja a Radnóti Miklós Művelődési Házban. Kedden és csütörtökön igazi táncmulatságon vehetnek részt az idősek. A jó hangulatú összejövetelen Somogyi Károly, Varga Gábor és Kunsági Andrea szolgáltatják majd a talpalávalót. A programok között igazi újdonságnak számít Zelinka Tamás zenetörténész Andrea Bocelli operaénekesről szóló előadása, melyen a művész New York-i koncertjét is levetítik. A komolyzenei előadások sora azonban itt nem ér véget, a Fasang Árpád Zeneiskola népszerű művésztanárai is remek műsorral készülnek. A Nyugdíjas Közösségi Ház hagyományos születésnapi rendezvényére szeptember 29-én, a Királyerdei Művelődési Házban kerül sor. „Idén egy igazán rendhagyó operettgálát állítottunk össze, négy művész lép színpadra, a produkcióik között pedig a szenior táncverseny győztesei tartanak bemutatót. Az idősek világnapján pedig a már megszokott programok (dunai hajókirándulás, közös ebéd) várják a kerületi nyugdíjasokat” – tette hozzá Babics Sarolta.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:17