Jótékonysági koncert a Csepeli Szurkolói Arénában

Kategória: Események 2018. szeptember 17. hétfő, 12:29

GMA 9943Nagy sikerű jótékonysági koncertet adott a Csepel örökség-díjas Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar a Csepeli Szurkolói Arénában szeptember 14-én. A csaknem telt házas közönség előtt Péntek János Artisjus-díjas és Csepel Örökség-díjas karnagy dirigálta a zenekart, a fellépő énekesek pedig Bolba Éva és Túri Lajos Lui voltak. A koncerten való részvétel ingyenes volt, de köszönettel fogadták a Csepeli Hétkrajcár Alapítvány javára adott felajánlásokat. Az eseményen megjelent Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, aki az est fővédnöke volt.

 

A koncert a többszöri ráadásokkal együtt mintegy másfél óráig tartott, s az elejétől a végéig jó hangulatot teremtett a nézők körében. A zenekar és a két művész az ötvenes és a hatvanas évek slágereiből adott elő közismert számokat. A két neves énekes nem először lépett fel a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekarral, de ez volt az első alkalom, hogy a Csepeli Szurkolói Arénában láthatta őket a közönség. Bolba Éva a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja, jelenleg a Jazzterlánc együttes vezetője. Gyakran lépnek fel hazai és külföldi közönség előtt. A Magyar Balett Intézetben tanult, majd táncolt a Magyar Állami Népi Együttesben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-ének szakra járt. Zenekarával később bejárta a világot, számos elismerést kapott. 2004-ben az Év énekesének választották. Túri Lajos Lui szintén a könnyűzenei világ elismert énekese. Több alkalommal lépett fel Európa különféle városaiban, valamint a tengerentúlon is. Bolba Évával együtt olyan különleges zenét szolgáltatnak, amely méltán tette őket híressé. Azzal, hogy a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekarral közösen adnak koncertet, emelik a zenekar hírnevét.

A csepeli koncerten többek között Fényes Szabolcs közismert slágereiből énekeltek el dalokat. A jótékonysági esten befolyt pénzösszeget a Csepeli Hétkrajcár Alapítványnak juttatják, amely a Karácsony Sándor Általános Iskolát támogatja.

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 17. hétfő, 13:05