Népszerű lett az ovifoci a gyerekek körében

Kategória: Események 2018. június 08. péntek, 23:28

TBE 1780Ebben a tanévben tizennégy óvoda csatlakozott az intézményi Bozsik programhoz. A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület ennek keretében mintegy ötszáz gyermek számára biztosította a mozgás lehetőségét az óvodákban – hangzott el a Rákóczi Kertben június 8-án megrendezett találkozón, amelyen az érintett óvodák pedagógusai és az egyesület képviselői vettek részt. Morovik Attila alpolgármester megköszönte az óvoda pedagógusainak a segítségét, akik nagyban hozzájárultak a közös sikerhez. A programot a csepeli önkormányzat támogatja. Az eseményen megjelent Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Kálcsics Ferenc, az egyesület alelnöke és Gyimesi László szakosztályvezető.

 

A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület által szervezett óvodai fociprogram célja az egészséges életmódra nevelés, valamint az, hogy az óvodás korosztállyal megszerettessék a rendszeres testmozgást és megismertessék a labdarúgás játékos oldalát. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve a foglalkozásokon nemcsak labdarúgással, hanem rengeteg ügyességfejlesztő, játékos feladattal is megismerkednek a gyermekek.  A foglalkozások minden résztvevő számára ingyenesek.

 

Köszönet jár az óvodavezetőknek, hiszen összhangba kellett hozniuk a napi nevelési tervet az ovifocis edzésekkel. Ez a folyamat egyre gördülékenyebben ment, s ebben az óvodapedagógusok hozzáállása is segített. Ők terelgették, öltöztették, biztatták a gyerekeket. A tőlük kapott kedves mosoly, biztató szavak erőt adtak az edző kollegáknak is. Hálásak a gondnokoknak, akik az őszi és tavaszi idényben a szabadtéri foglakozásokon felügyelték a pályák minőségét.

 

Az MLSZ felnőttképzési intézet edzőképző csoportja Grassroots szervezői tanfolyamot indított tavasszal, amelyen négy óvodapedagógus sikeres vizsgát tett: Varga Adrienn, Halász Edina, Pavelcze Mónika és Kovolyán Erika.

 

Az ovifoci program egyre népszerűbb a kerületben, és várhatóan újabb óvodák csatlakoznak hozzá a közeljövőben.

cs. a.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail