Nagy sikerrel zárult az első csepeli fitnesz nap

Kategória: Események 2018. március 25. vasárnap, 10:33

TBE 2935Óriási érdeklődés mellett zajlott az első csepeli fitnesz nap március 24-én. A program sikerét mutatja, hogy az ÁMK tornacsarnoka teljesen megtelt sportolni vágyókkal. Az érdeklődők a népszerű mozgásformák mellett, a legújabb egészségtrendekkel is megismerkedhettek.

A Fitt Jövő Alapítvány szervezésében megvalósult sportnapot Borbély Lénárd polgármester és Király Nóra a FICSAK alapítója nyitotta meg. A polgármester beszédében hangsúlyozta: „A csepeli önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mellé, hisz a kerület számára kiemelten fontos a sport, a gyermekek és a családok támogatása.” Király Nóra pedig kiemelte: A FICSAK egyik lényeges küldetése az egészséges életmódra nevelés, igyekeznek jó példát mutatni a családoknak az ilyen jellegű rendezvényeken keresztül is.

Az első csepeli fitnesz napon az érdeklődők közkedvelt edzésformákat próbálhattak ki. Ám a sokszínű programkínálatban az egészségmegőrzés is fontos szerephez jutott. Az egészségügyi standon - vérnyomás- és vércukorszint-mérés mellett – többek között lehetőség nyílt a testzsírellenőrzésére is.

A sportnap egyik legkedveltebb edzése - a rugalmas gumiszalagot és a merev botot kombináló Finnországból származó - Gymstick volt, de sokan kipróbálták a Gerinctréninget is, mely a törzs mélyizmaira koncentrálva az összes izomcsoportot átmozgatta.

A latin ritmusokért, a táncos edzésekért rajongók sem pihenhettek, a zumba edzés is nagy sikerrel zárult. Sokan csatlakoztak Béres Alexandra tornaórájához is. A népszerű fitneszedző lapunknak elmondta: „A sport, az egészséges életmód értékké és divattá vált az elmúlt években. Mégis kevesen tudják hétköznapjaik részévé tenni a rendszeres mozgást, sokan még mindig ad hoc jelleggel sportolnak. Jellemzően sokat beszélünk, de keveset teszünk az egészségünkért -fogalmazott Béres Alexandra. Egyúttal kiemelte: „Európában elsők vagyunk az elhízás és a szív-és érendszeri megbetegedések tekintetében. Ám az ilyen jellegű sport rendezvények ösztönzőleg hatnak, számtalan pozitív hatásuk van. „A közös mozgás rengeteg hasznos energiát szabadít fel, inspiráló a közösség ereje. Az edzések feltöltenek, így hónapokig könnyebben vesszük rá magunkat a sportra” -fűzte hozzá a fitneszedző.

Potondi Eszter