Szaxofonos és klarinétos szakmai napot tartottak az Egressyben

Kategória: Események 2018. március 04. vasárnap, 08:34

received 1775407072520839Csordultig telt meg az intézmény minden olyan zenésszel és érdeklődővel, akik előkötelezettjei ennek a két hangszernek.

A szakmai napon Európa legjobb klarinétosaiból és szaxofonosaiból álló művészek tartottak előadást március 2-án. Horvátországból Jovana Joka és Lengyelországból Jovana Blejwas szaxofonművészek. Szlovéniából Vid Pupis klarinétművész erre az alkalomra érkezett Budapestre, hogy előadással egybekötött kurzust tartson az eseményre látogatóknak.

A külföldieken kívül bemutató órát tartott még prof. Kovács Béla klarinétművész, a Vienna Konservatorium Budapest, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa, Varga Gábor klarinétművész, valamint Puskás Levente (szaxofon-klarinétművész) és Varga István (klarinétművész), akik az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium tanárai.
Az előadásokat Varga Gábor klarinétművész hangversenye követte. Az est fénypontja volt a 50 fős szlovén SOS Saxophone Orchestra koncertje.

Az eseményre Olaszországból A Sequoia cég, Budapestről a Corpus Music Shop az RZ Klarinét és a Hangszerklinika állított ki különböző hangszereket. A bemutató során kedvezményesen lehetett hangszereket és egyéb kiegészítőket vásárolni.

Ez a rendezvény az intézmény életében hagyományteremtő esemény volt. Bátran ki lehet jelenteni, hogy értékes és különleges élménnyel gazdagodott minden látogató.

Az eseményről készült fotók itt.

Mr. Gabee

Utoljára frissítve: 2018. március 04. vasárnap, 08:55