Újévi koncert a Királyerdei Művelődési Ház felújított színháztermében

Kategória: Események 2018. január 21. vasárnap, 11:51

TBE 9442Átadták a Királyerdei Művelődési Ház teljesen felújított színháztermét, ahol az ünnepi eseményen újévi koncerttel köszöntötték a 2018-as esztendőt január 20-án. Immár negyedik alkalommal rendezték meg a hangversenyt, amelyen a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus darabokat Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényletével. A vendégek között foglalt helyet Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, dr. Szeles Gábor jegyző, dr. Klinghammer István és Kontur Pál, Csepel díszpolgárai.  

 

Az ünnepség a színházterem átadásával kezdődött. A nemzetiszínű szalagot Borbély Lénárd, Németh Szilárd, valamint Debrődi Józsefné, a művelődési ház munkatársa és Ollé Borbála kisdiák vágta át. A Királyerdei Művelődési Házat 1975-ben építették, de ilyen nagy horderejű felújítást nem végeztek rajta az elmúlt évtizedek alatt.  

Borbély Lénárd köszöntőjében utalt rá, hogy amit tavaly ugyanezen a helyen megígért, azt mostanra megvalósították: az önkormányzat saját erejéből 214 millió forintból újjávarázsolta a színháztermet. A teremben számos önkormányzati, iskolai programokat rendeznek. Hamarosan nyilvánosságra hozzák a Weiss Manfréd Terv részleteit. Több száz milliárd forintot fordíthatnak Csepel fejlesztésére, amely összeget az állam biztosítja Németh Szilárd közbenjárásának köszönhetően.

Németh Szilárd arra emlékeztetett, hogy a 2010-ben elindított program keretében folytatják Csepel fejlesztését. „Azt akarjuk, hogy Csepel visszanyerje régi erejét, amely 1945-ig jellemezte. Ebből a kis falusi községből világszerte ismert városrész jött létre Weiss Manfréd idején. A fejlesztések sorába tartozik a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítása. Számítunk a diákok, szakértők, lakók véleményére. Ha a jövőt építjük, az oktatásba érdemes befektetni. De azok a sikerek, amelyeket eddig elértünk, veszélyben lehetnek, ha külső nyomásra nem engedik meg a magyaroknak, csepelieknek azt, amit elterveztünk a hazánkban és szűkebb közösségünkben, Csepelen” – mondta Németh Szilárd.

A Csepeli Szimfonikus Zenekar egyebek mellett Mozart, Strauss, Brahms egy-egy zeneművéből adott elő részleteket. Taps köszöntötte Jakab Ágnes szólistát és Szentkirályi Aladárt a műveket ismertető közreműködéséért.

Cs. A. 

Utoljára frissítve: 2018. január 22. hétfő, 15:12