Mesterségek napja a Hermanban

Kategória: Események 2017. november 18. szombat, 16:06

TBE 2318A Herman Ottó Általános Iskolában különböző fogalakozásokkal ismerkedhettek meg a diákok a november 17-én megtartott Mesterségek napján.

 

 

 

 

Ahogy Tikosné Turi Erzsébet intézményvezető-helyettes elmondta, ettől a tanévtől – egy EMMI rendelet alapján – az iskolák rendelkezésére álló tanítás nélküli munkanapok közül egy, kizárólag pályaorientációs célra használható fel. „Ennek az a célja, segítse a diákokat abban, milyen lehetőségeik vannak a továbbtanulásban. Igyekeztünk mindenféle szakma képviselői megkérni, hogy tartsanak ismertetőt, bemutatót a saját területükkel kapcsolatban.”

 A gyerekek a rendőrség, a honvédség, a mentők munkájával ismerkedhettek meg, de színész, autószerelő, fodrász, kozmetikus, informatikus, újságíró is tartott rendhagyó órát a diákoknak.  A különböző foglalkozások képviselői beszéltek a munkájukról, hivatásuk szépségeiről és nehézségeiről, s természetesen a tanulók kérdéseire is válaszoltak.

A projektnapot megelőzően a diákok tablókat, hirdetőtáblákat készítettek a tizenötféle szakmával kapcsolatosan, melyeket az iskola folyosóin lehetett megnézni.

Utoljára frissítve: 2017. november 18. szombat, 16:12