Tanévnyitás az Egressyben

Kategória: Események 2017. augusztus 30. szerda, 10:32
IMG 5962Augusztus 30-án délelőtt tartották az Egressy Béni Református Középiskola tanévnyitó értekezletét az intézmény II. Rákóczi Ferenc úti épületének hangversenytermében.
Az eseményen Balogh Gábor igazgató köszöntette a megjelent régi és új kollégákat, ezt követően bemutatta őket név szerint is. Előadásában kitért a tanévet érintő eseményekről, tanítási szünetekről, tanulmányi és egyéb vizsgákról valamint az egyes versenyekről. Beszédében kitért, hogy az idei tanévben is folytatódik az a megkezdett munka, melynek gyümölcse, hogy az intézményre nagy igény van külföldi gyerekek körében. 
Ez azt jelenti, hogy továbbra is az intézmény tanulói között lesznek Magyarországon kívüli országból érkezett zenész és színész palánták. Tanulók érkeznek többek között Szerbiából, Szlovákiából, Ukrajnából, Mongóliából, Németországból, Ausztriából, valamint Romániából és Kínából. Összefoglalva elmondható, hogy nemzetközileg nagyon keresett s csepeli intézmény.
Ezt követte Takács Tímea, Halászné Pergovácz Éva és Balog Norbert igazgató helyettesek beszámolója. A beszámolókat követően Balogh Gábor előadását folytatva kitért az intézmény bővítéséről, egyes pályázatokról, a tanulóknak megszerezhető nyelv és ECDL vizsgalehetőségről. Végezetül hivatalosan is megnyitotta a 2017/2018-as tanévet.